| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gömlekli Köfte | 
 
  | 
jetaşçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2007 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17536 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2007 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. kıyma
 
1 adet iri kuru soğan
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
kimyon
 
karabiber
 
tuz
 
yeteri kadar koyun gömlek yağı
 
 
Gömlek yağı dışındaki malzemeler bütünleşene kadar yoğrulur. Yarım saat buzdolabında bekletilir. Koyun gömlei el büyüklüğünde kesilir, ortasına uygun büyüklükte şekillendirilmiş köfte konur, paket yapar gibi sarılır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
  
 | 
 
Gömlekli Köfte | 
 
  | 
oymakbeyi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24195 
Gönderme Tarihi: 30.May.2008 
2,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
1 dilim bayat ekmek
 
1 kg. orta yağlı koyun kıyması
 
2 baş orta büyüklükte soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 Kuzu ciğeri gömleği
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde bir kere daha çekin.
 
Tuz ve karabiber ekledikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya 1/2 çay kaşığı yeni bahar da ekleyebilirsiniz.
 
Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini, 6 santimetre genişliğinde kare parçalara bölün.
 
Her bir gömlek parçasına 1,5 ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük, yuvarlak, şekilde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte ya da fırında kurutmadan pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gömlekli Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |