|
|
Gökkuşağı Pastası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60723
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2011
3,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
180 gr + 2 tatlı kaşığı tereyağı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
300 gr (2+1/2 su bardağı) un
2+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1kahve kaşığı tuz
3yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı süt
125 gr (1/2 su bardağı) krema
Süslemesi:
125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
450 gr (4 su bardağı) pudra şekeri
2 damla yeşil şeker boyası
4 tatlı kaşığı portakal suyu
3 damla portakal rengi şeker boyası
2 damla sarı şeker boyası
3 damla kırmızı şeker boyası
2 damla eflatun şeker boyası
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
2 tatlı kaşığı yağla 20 cm'lik bir kek kabını yağlayıp bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede geri kalan 180 gr yağı tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz. Sekeri ekleyip karışımı pürtüksüz ve kremamsı kıvama gelene kadar dövmeye devam ediniz.
Un, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip karıştırınız.
Birer birer 3 yumurtayı ve her yumurta ile de 1 çorba kaşığı unu, şeker-yağ karışımına ekleyiniz.
Büyük bir madeni kaşıkla, kalan un karışımını yedirip, portakal suyu, süt ve kremayı ekleyerek, malzeme iyice karışana kadar karıştırınız.
Hazırladığınız bu kek hamurunu kaşıkla kek kabına boşaltıp, kaşığın tersiyle üstünü düzleştiriniz. Keki fırının orta katında 2 saat, ortasına batırılan bir şiş kuru ve temiz çıkana kadar pişiriniz.
Keki fırından alıp 3 dakika ılınmasını bekleyerek, kabın iç kenarında çepeçevre bir bıçak gezdiriniz. Keki tel ızgaraya çıkarıp tamamen soğumaya bırakınız.
Süsleme için orta boy bir kasede yağı tahta kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz, pudra şekerini ekleyerek pürtüksüz ve kremamsı olana kadar çırpınız. Karışımı 5 eşit parçaya bölüp kaselere ayırınız.
Küçük bir tahta kaşıkla yeşil şeker boyasını birinci kaseye katarak pürtüksüz olup boya aynı derecede dağılana kadar çırpınız.
Portakal rengi şeker boyasını ikinci kaseye, sarı şeker boyasını üçüncü kaseye, kırmızı şeker boyasını dördüncü kaseye, eflatun şeker boyasını da son kaseye ekleyip aynı biçimde çırpınız.
Büyük ve keskin bir bıçakla keki 3 kat olacak biçimde kesiniz. Birinci katı servis tabağına yerleştirerek üstüne 2 çorba kaşığı yeşil süslemeden döşeyiniz. İkinci keki üstüne kapatıp onun da üstüne 2 çorba kaşığı portakal rengi süsleme döşeyerek üçüncü keki üstüne kapayınız.
Kekin en üstüne her renk süslemeden bütün süslemeler bitene kadar parça parça koyarak, kekin her tarafını örtecek biçimde ve dekoratif olarak döşeyiniz. Bıçakla renkleri hafifçe birbirine karıştırarak değişik bir desen verip, hemen servis ediniz.
|
Gökkuşağı Pasta |
|
kardiyak
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142680
Gönderme Tarihi: 13.May.2019
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kaynar su
Gökkuşağı renklerinde gıda boyası
Krema malzemeleri:
250 gram tereyağı
80 gram toz şeker
1 litre süt
Yarım paket vanilya
70 gram nişasta
80 gram pudra şekeri
Yumurta aklarını krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını kalan şeker ve kaynar su ile karıştırın, 6-7 dakika çırpın. Şeker eridiği zaman yağı ekleyin ve çırpın.
Yumurta akları ve sarıları ile toz malzemeleri de ekleyin ve çok az çırpın. Farklı kaplarda gıda boyalarıyla karıştırarak istediğiniz renkleri elde edin. Unlanmış ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar istediğiniz renkleri ayrı ayrı pişirin. Daha sonra krema için şeker, nişasta ve sütü karıştırarak pişirin.
Margarin, pudra şekeri ve vanilyayı birlikte karıştırarak beyazlaştırın. Ilınan kremaya azar azar koyup 10-15 dakika çırpın. Buzdolabında bir gece boyunca bekletin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz her renk katının arasına krema sürerek birleştirin.
|
Gökkuşağı Pasta |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144486
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
1,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
2 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı mor gıda boyası
Yarım çay kaşığı mavi gıda boyası
Yarım çay kaşığı yeşil gıda boyası
Yarım çay kaşığı sarı gıda boyası
Yarım çay kaşığı turuncu gıda boyası
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kreması için:
3/4 bardak muzlu süt
300 gram krema
200 gram mascarpone peyniri
1 çay kaşığı limon suyu
2 kaşık renkli süsleme şekeri
Yumurtalarınızın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara alın ve beyazları bir mikserle hızlı devirde katılaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarınızın üzerine ise toz şekeri, unu, pudra şekerini ve mısır nişastasını koyun ve iyice karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra bu harcı çırptığınız yumurta aklarının içine dökün ve yavaşça karıştırın.
Ortaya çıkan pandispanya hamurunu altıya bölün ve her birine farklı renk gıda boyası damlatın. Hamurun rengi homojen bir hal alana kadar karıştırın. Böylece altı farklı renkte kek harcı elde edeceksiniz.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Renkli harçları kâğıt kaplı kelepçeli kek kalıplarına ayrı ayrı dökün ve fırına atıp 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kek tabanlarını soğuyana kadar dinlendirin.
Pasta kremasını hazırlamak için kremayı bir kaba alın ve köpük köpük olana kadar çırpın. İçine limon suyunu ve koyu bir kıvama sahip mascarpone peynirini ekleyip mikser yardımıyla iyice karıştırın ve buzdolabına dinlenmeye bırakın.
Pişirdiğiniz pandispanya keklerinin kenarlarını kesip hepsini bir hizaya gelecek şekilde ayarlayın. Önce mor tabanı koyup üzerini muzlu sütle ıslatın. Daha sonra buzdolabında beklettiğiniz kremayla üzerini kaplayın. Daha sonra bu katın üstüne mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı katları koyup aynı işlemleri tekrarlayın.
Keklerin hepsini yerleştirdikten sonra pastanın tamamını bol kremayla kaplayın ve kenarlarını bir spatula yardımıyla iyice düzleştirin. Üzerine renkli şekerlerle pastanızı süsleyin.
Servis etmeden önce bir süre buzdolabında bekletirseniz çok daha leziz bir pasta elde edersiniz.
|
Gökkuşağı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168489
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 su bardağı un
2 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
8 yumurta
3 çay bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Krema:
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Kaplama:
2 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
3 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
100 g yumuşak margarin
Süslemek için:
3 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
1,5 su bardağı unu bir kaba alın, 1 poşet hamur kabartma tozu ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına 4 yumurta ve 1,5 çay bardağı toz şeker alın. Rengi beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek devrinde yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda 1 poşet şekerli vanilin ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Fırını kapatmayın. Kalan malzemelerle aynı şekilde bir pandispanya daha hazırlayın ve pişirin. Her ikisini de soğutun.
Soğuk süt ve krem şantileri çırpma kabına alın. Mikseri ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 4 eşit miktara bölerek ayrı çırpma kaplarına alın. Her birine farklı renkte jel renklendirici ilave ederek çırpın.
İlk pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Üst kısmı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız yeşil renkli kremanın tamamını pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine ikincii kat pandispanyayı kapatıp mavi renkli kremayı yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Bir katını mavi renkli kremanın üzerine alın. Sarı renkli kremayı yayın. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın, kırmızı renkli kremayı yayın, son pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremalarını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Servisten önce pastanın üzerini kaplayacak şekilde pasta süsü serpin.
|
|
Gökkuşağı Pastası Tarifleri Portakallı Pasta Tarifleri
|
|