| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gökkuşağı Köftesi | 
 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3701 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
2,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 Adet Havuç
 
3 Adet Patates
 
2 Çorba Kasigi Süt
 
2 Adet Yumurta
 
½ Kg Az Yagli Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
1 Dilim Bayat Ekmek Içi
 
Tatli Kasigi Köfte Bahari
 
1 Çay Kasigi Kimyon
 
5 Dis Sarmisak
 
Tuz
 
Süslemek Için:
 
2 Adet Domates
 
3-4 Adet Sivri Biber
 
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
 
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
 
1 Çorba Kasigi rendelenmis Kasar
 
Sos Için:
 
1 Tatli Kasigi Biber Salçasi
 
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
 
3 Dis Dövülmüs Sarmisak
 
2-3 Çorba Kasigi Sivi Yag
 
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
 
1 Tatli Kasigi Seker
 
 
YAPILIŞI
 
Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup, dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari, sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan olusan püreyi bir tarafta bekletelim.
 
Kiymaya rendelenmis soğani ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalim.
 
Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.
 
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyi firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15 dakika pisirelim. Firindan aldiktan sonra Dilimler seklinde keselim. Her dilimin ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim.
 
Sos için tüm malzemeyi karistiralim. Servis tanagina önce sosu yayalim.
 
Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.
 
 
 ML® Gökkuşağı Kurabiyesi için tıklayın
 
 
  
 | 
 
Gökkuşağı Köftesi | 
 
  | 
keşanlı sabri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27534 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yasemin Dikmetaş
 
 
MALZEMELER (5 kişilik)
 
500 gr. yağsız kıyma
 
1 adet soğan
 
5 dilim bayat ekmek içi
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, köfte baharatı
 
Püresi için:
 
4 adet haşlanmış patates
 
2 adet haşlanmış havuç
 
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
75 gr, kaşar rendesi
 
Tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Bir kâbın içine haşlanmış patatesler ve havutlar rendelenerek İçine süt, sıvıyağ ve tuz eklenip karıştırılır.
 
Kıyma bir kaba alınır. İçine rendelenmiş soğan ufalanmış ekmek içi, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz eklenerek iyice yoğrulur.
 
Fırın kabı margarinle yağlanarak içine köfte harcı daha sonra patates püresi düzgünce yayılır, Üzerine kaşar rendesi gezdirilip önceden ısıtılmış 200 derecede ısılı fırının üst rafında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirilerek fırından alınır ve dilimlenerek servis yapılır.
 
 
 ML® Havuç Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gökkuşağı Köftesi Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |