| 
 
 
 | 
Gofretli Pasta | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19853 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007 
6,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket pötibör bisküvi
 
2 poşet toz krem şanti
 
2 su bardağı soğuk süt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı fındık
 
1 çorba kaşığı kakao
 
2 paket çikolatalı gofret
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Süt ve krem şanti mikserle iyice çırpılır. Üzerine yumurta, pudra şekeri kakao eklenir, biraz daha çırpılır. Kırılmış bisküvi, fındık katılır, karıştırılır. Cam, büyük bir kase streç filmle kaplanır. Üzerine karışım dökülür. Buzlukta 2-3 saat dondurulur. Daha sonra ters çevrilir. Üzerine kırılmış gofret parçaları saplanır. Üst malzeme muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Gofretli pastaya gezdirilir. Buzluğa tekrar konur. 1 saat kadar buzlukta tuttuktan sonra servise dilimleyerek sunulabilir.
  
 | 
Gofretli Pasta | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119187 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2016 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Rulo Gofret
 
13 Yemek Kaşığı Şeker
 
13 Yemek Kaşığı İrmik
 
3 Yemek Kaşığ Hindistancevizi
 
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
1,5 Litre süt
 
1 Paket Çikolata Sosu
 
2 Su bardağı süt
 
 
Tencerede süt, toz şeker ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ve hindistancevizi ekleyip, tereyağı eriyinceye dek karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı bir kağıt ile kaplayıp gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebi ile kaplayın ve gofretlerin ayakta durması için muhallebiye birbirlerine paralel olacak şekilde saplayarak kalıbın etrafını tamamlayın. Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun. Üzeri için küçük bir tencereye iki su bardağı sütü koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin, karıştırarak pişirin. Hazırladığınız çikolata sosunu ocaktan alındıktan sonra beş dakika karıştırarak ılıtın ve irmikli muhallebinin üzerine dökün. Soğuması için dolapta bekletin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |