| 
 
 
 | 
GÖÇMEN PİLAVI | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25049 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
2,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
2 su bardağı pirinç,
 
2 soğan,
 
1/2 kilo taze fasulye,
 
su,
 
yağ,
 
tuz.
 
 
Pirinci suda bekletip süzün ve yıkayın. Taze fasulyeyi küçük küçük doğrayıp, haşlayın. Kızgın yağda, doğranmış soğanları pembeleştlrln ve haşlanmış fasulyeleri soğanların üzerine düzgünce yayın. En üstüde istifi bozmadan pirinci yayın. Hiç karıştırmadan 3 bardak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pilava suyunu çektirin. Kalıbı bozmadan ters çevirin.
  
 | 
GÖÇMEN PİLAVI | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15042 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007 
2,860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER;
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1 tane 1kglık tavuk yada 4 tane tavuk but
 
1 tane kuru soğan
 
1 yemek kaşığı teryağı+3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
3,5 su bardağı tavuk suyu
 
Üstü için karabiber
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI;
 
Tavuğu güzelce ocakta tütsüleyip yıkayın. Tencereye koyup üstüne geçecek kadar suyu ilave edin. Soğanını ister haşlanırken ilave edin isterseniz pilavı yaparken koyun.Pirinci sıcak suyla ıslayıp tavuk haşlanıncaya kadar bekletin.
 
Tavuk haşlanınca fırın tepsisinin içine yağı koyun.Tereyağını eritin ve hemen sıvı yağını ilave edin. Ben sıvı yağını daha çok kullanıyorum  sağlık açısından dolayı. Tabi sade tereyağıyla daha lezzetli oluyor.
 
Yağın içine soğanı ( haşlanan tavuğun içine koymadıysanız )incecik kıyın ve kavurun. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin biraz pirinçleride kavurun. Pirinçleri kavururken uzun süre kavurmayın kırılırlar. Sonra pirinçlerin üstüne tavukları yerleştirin. Suyunu üstünü örtecek kadar koyun(3,5 su bardağı su tam ölçüsü oluyor). Sıcak fırında suyu çekene kadar sadece altını yakın.Pişmesine yakın fırının üstünüde yakın, tavuklarda kızarsın.
 
Fırından alınca üstünü örtün.Hatta ben üstünü örttükten sonra sofra bezi ile güzelce sarıyorum. 15-20 dakika demlendirip öyle servis yapıyorum.Rahmetli babaannemden böyle öğrendim harika oluyor.
 
Afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim.
  
 | 
Göçmen Pilâvı | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12548 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2007 
2,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnce kıyılmış soğanı tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun. Soğanın rengi pembeleşinceye kadar karıştırarak ateşte kavurun. 400 gram pirinci yıkamadan yeteri kadar tuzla birlikte tencereye boşaltın. Buna sıcak suda eritilmiş olan domates salçasını, biber salçasını katın. Dört bardak et suyunu da döktükten sonra pişirin. Pilâv piştikten sonra 1/2 bardak rendelenmiş kaşer peynirini katıp karıştırın ve böylece servis tabağına boşaltıp servis yapın.
  
 | 
GÖÇMEN PILAVI | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2173 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
2 ölçü pirinç
 
4-5 adet soğan
 
1/2 kilo taze fasulye
 
Tuz
 
Yağ
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |