|
Göceli Tarhana (Eskişehir) |
|
şiraze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130583
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
1,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Daha öncede hazırlamış olduğunuz tarhanadan her kişi için 2 adet olmak üzere alın ve bir gün öncesinden suda bekletin. Çorbayı yapmaya başlarken suda bekletmiş olduğunuz tarhanaları elinizle iyice ezin ve mümkün olduğunca ufak parçalara ayırın. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. İyice pişip çorba kıvamına gelene kadar(yoğurdun suya çıkmış olması gerekiyor) kaynatın. Gerekirse su ilaveleri yapabilirsiniz. Dilerseniz içine2-3 diş sarımsağı ezerek atabilirsiniz. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağda veya tereyağında nane yapın ve çorbanın üzerine dökün.
|
|