| 
 
 
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47073 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010 
5,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çiğden Altınöz
 
 
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
 
1 su bardağı göce
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
Sosu:
 
1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu
 
2 diş sarımsak
 
 
Düğü ile göce, sıcak suyla ıslatılır, kuru nane ufalanır ve bir müddet dinlendirilir. Bu malzemeler yoğrulurken 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edilir. Avuç içinde küçük küçük köftelfer yapılır. Kaynayan suda haşlanır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökülür.
 
 
 
  
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53353 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010 
3,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.afyonyemekleri.com
 
 
1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
 
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
 
2 baş soğan
 
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
 
1 fincan sıvı yağ
 
1 bardak sıcak su
 
Sosu için:
 
1 kase süzme yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates
 
 
Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nane eklenerek bir müddet dinlendirilir.Soğan rendelenerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur. Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiştir. İki elimiz arasında bilye büyüklüğünde yuvarlanır ve içinin de  pişmesi için ortasına bir parmağımızla bastırırız.Bu arada geniş bir kapta tuzlu su kaynatılır. Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir. Ezilmemesine dikkat ederek karıştırılır. Pişince tepsiye dökülerek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Salça bir miktar yağda kızdırılarak hazırlanan sos üzerine dökülerek servis yapılır.
  
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
banuçiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87225 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013 
3,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı göce
 
1 su bardağı bulgur
 
yarım su bardağı un
 
2 diş sarımsak
 
5 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sana klasik
 
1 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz,nane
 
 
Göce ve bulguru ılık su ile ıslatıyoruz.10 dakika bekletmek yeterli olur.un ,nane,tuz,yarım su bardağı su koyup yoğuruyoruz.misket büyüklüğünde yuvarlayıp ortasına bastırıyoruz.30 dakika su içinde haşlıyoruz.Diğer taraftan sarımsakları eziyoruz içine 2 kaşık yoğurt katıyoruz.tavada 1 kaşık margarini eritip salçayı kavuruyoruz.servis tabağına göce köftemizi alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu döküyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.03.2021
  
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116156 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2016 
2,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
1 su bardağı düğü
 
1 su bardağı göce
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı kuru nâne
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sıcak su
 
Sosu için:
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 adet rendelenmiş domates
 
 
Düğü ile göce sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nâne eklenip bir müddet dinlendirilir. Un, yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilip özleşene kadar yoğrulur. Avuç içinde bilye büyüklüğünde köfteler yapılır ve ortasına parmakla hafifçe bastırılarak düğme şekli verilir. Köfteler kaynar suda haşlanır. Piştikten sonra köfteler süzülerek, servis tabaklarına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. En üste ise rendelenmiş domates, kırmızı pul biber ve tereyağı ile yapılan sos dökülerek servis yapılır.
 
 
Not: Göce köftesine yöresel dilde "Göce Köttüsü" denilir.
 
 
 
  
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
mikro 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2020 
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150719 
Gönderme Tarihi: 23.May.2020 
640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
200 Gr Düğü (İnce Bulgur)
 
200 Gr Göce (Dövülmüş Buğday)
 
1 Adet Büyük Boy Soğan
 
60 Gr Tereyağı
 
1 Adet Yumurta
 
60 Gr Un
 
2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
500 Gr Su
 
2-3 Diş Sarımsak
 
120 Gr Yoğurt 
 
 
Düğü ile göce sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nane eklenip bir müddet dinlendirilir.
 
Un, yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilip özleşene kadar yoğurulur.
 
Avuç içinde misket büyüklüğünde köfteler yapılır ve ortasına parmakla hafifçe bastırılarak düğme şekli verilir.
 
Köfteler kaynar suda haşlanır, süzülür ve servis tabağına alınır.
 
Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.
 
Ayrı bir tavada tereyağı ve kırmızı pul biber ile sos hazırlanıp, sarımsaklı yoğurdun üstüne dökülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Göce Köftesi (Afyonkarahisar) | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156605 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021 
392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
Afyonkarahisar'a özgü göce köftesi; adına 'göce' denilen çekilmiş buğday ile ince bulgur (düğü), un, nane, soğan, salça, yumurta, sıcak su, tuz, yoğurt, tereyağı ve ayçiçek yağı kullanılarak yapılıyor.
 
Sıcak suyla birbirine karıştırılarak yoğurulan malzemeler, yine biraz sıcak su eklenerek bekletiliyor. Sonrasında üzerine un ve yumurta eklenen malzemeler yeniden yoğuruluyor. Malzemeler bir süre daha beklemeye alınırken, bu sırada yemeğin sosu hazırlanıyor.
 
Tencere içerisine konulan yağ ile soğan ve salça kavrulduktan sonra üzerine su eklenerek, sos tamamlanıyor. Ardından yoğurulmuş malzemelerden fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanarak, sosun içerisine atılıyor.
 
Sosla birlikte pişirilen köfteler, sulu biçimde tabağa alınarak, üzerine yoğurt, salça, tereyağı ve nane ilave edilerek, servise hazır hale getiriliyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |