Yarım paket margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar mısır nişastası
Elmalı iç için:
3-4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı fındık öğütülmüş
İçi için, elmalar rendelenip tavada suyu bitinceye kadar pişirilir. Sonra şeker ilave edip karıştırılır. Tarçın, fındıkta ilave edilip soğutulur.
Margarin, sıvıyağ, pudra şeker, vanilya, yoğurt tepsi karıştırılır. Aldığı kadar mısır nişastası eklenir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Ortası açılıp içine elmalı iç konup kapatılır. Isıtılmış fırında 180°C de pişirilir. Fırından çıkıp ılınınca pudra şekeri serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc176187
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
141 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı fındık
4 yemek kaşığı hindistancevizi unu
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı oda ısısına gelmiş tereyağı
1,5 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı kuru dut
Üzeri için:
2 elma
Kurabiye malzemelerini blenderdan çekiyoruz. Şekil veriyoruz. Üzeri için elmaları rendeleyip tavada soteliyoruz. Üstüne yulaf ve fındık ile kıtır hazırlayıp süslüyoruz. 170 derecelik fırında pişiriyoruz.