Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Gliko (Erzurum) (6 adet - 31,483 defa bakıldı)

Gliko (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gliko (Erzurum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120676
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2016
7,724 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 su bardagi koftelik ince bulgur
1 yemek kasigi un
2 su bardagi yogurt
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi tereyagi
2 dis sarimsak
2 su bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane

Bulgurun üzerine sıcak su dökün, demlemeye bırakın. Bulgur şiştikten sonra içine un, tuz, biber, nane ilave edin köfte gibi iyice yoğurun. Kıvamlı yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar şeklinde köfteler oluşturun. Ayrı bir tencerede su kaynatın ve içine tuz atın, kaynayınca yaptığınız köfteleri içine atın bir taşım kaynatın. Sonra köfteleri süzün. Üzerine sarımsakyoğurt ve salçalı tereyağı sos dökün. Servis edin.



Gıliko (Erzurum)

Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc148201
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2020
5,017 defa indirildi / yazdırıldı




Alperen Kayserili

Bulgur, sıcak su içerisinde bekletilip yumuşatıldıktan sonra, iyice yoğurularak birbirine kaynaşması sağlanır.
Ardından, köfte haline getirilir ve içine tuz ilave edilmiş olan kaynamış suyun içerisine dökülerek haşlanması sağlanır.
Haşlanan köfteler, bir süzgeç yardımı ile süzülerek sudan çıkarılır ve tepsiye konulur.
Servis yapılırken, köftelerin üzerine yoğurt ve salçalı sos ilave edilerek lezzet katılması amaçlanır.
Üzerine kırmızıbiber dökülerek yenilebilmektedir.



Gliko (Erzurum)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161111
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynamış su
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı tere yağı
Pul biber
Sarımsak

Bir tencerenin içine köftelik bulguru koyuyoruz.
Daha sonra köftelik bulgurun içerisine kaynatmış olduğumuz suyu ve tuzu ekliyoruz.
Malzemeleri ekleyip kısık ateşin üzerinde 5 dk demlenmeye bırakarak ocaktan aldıktan sonra üzerini örtüyle sarıp 10 dk bekletiyoruz.
Bu işlemler bittikten sonra derin bir kabın içine bulguru alıp un ve yumurtayı ilave ediyoruz.
İlave ettikten sonra 5-10 dk malzemelerin özdeşleşmesi için yoğurma işlemini gerçekleştiriyoruz.
Yoğururken yanımıza bir kase soğuk su alarak her yoğurma işlemi sonrası elimizi suya batırıp devam ediyoruz.
Tekrardan dinlenmesi için 5 dk bekletip, şekil vermeye başlıyoruz. (isteğe bağlı misket şeklinde veya fındık büyüklüğünde olabilir)
Şekiller verildikten sonra tencerenin içerisine kaynaması için su koyup, tuz ekliyoruz.
Su kaynadıktan sonra şekil verdiğiniz köfteleri içerisine atarak 5 dk pişiriyoruz.
Daha sonra sunum yapacağınız kabın içerisine çıkarıyoruz.
Köftelerin üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurdumuzu hazırlayıp döküyoruz.
Son olarak da erittiğimiz tereyağını ve pul biberi kavurup dökerek yiyoruz.



Gliko (Erzurum)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172316
Gönderme Tarihi: 28.May.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 su bardağı un
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber

Bulguru tencereye alın. Üzerine su ekleyip pişirin.
Bulgur pişince un, yumurta ve tuzu ilave edip yoğurun. Dilerseniz baharat da ekleyebilirsiniz.
Köfteyi yoğurduktan sonra birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra köfteden alarak ufak ufak olacak şekilde yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri haşlayın.
Bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı güzelce karıştırın.
Üzeri için de tereyağını tava eritin ve içine salçayı ekleyip kavurun. Son olarak pul biber ekleyip ocaktan alın.
Bulgur köfteleri servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ekleyerek servis edin.



Gılikko (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174554
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Pilavlık bulgurun üzerine sıcak su dökülüp, demlemeye bırakılır.
Bulgur şiştikten sonra içine un, tuz ve karabiber ilave edilerek köfte gibi iyice yoğrulur.
Yoğurduktan sonra küçük yuvarlaklar şeklinde köfteler oluşturulup ayrı bir tencerede kaynayan suya yapılan köfteler atılıp bir taşım kaynatılır.
Sonra köfteleri süzülür, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülür.
Bulgur köfteleri sıcak servis edilir.



Gliko (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174071
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı




https://torku.com.tr

Bir su bardağı Torku Çatalhöyük Köftelik Bulgur
Bir su bardağı kaynar su
1 yumurta
3 dolu yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber

Köftelik bulgurumuzu kaynar su ile ıslatıyoruz. Biraz dinlendikten sonra yumurta, un ve tuzu da ilave edip karıştırıyoruz. Güzelce yoğurup şekil veriyoruz. Tencerede kaynattığımız suya 2-3 tatlı kaşığı tuzu ilave edip köftelerimizi suya tane tane aktarıyoruz. Suda kaynadıkça pişen köfteler suyun üzerine çıkacaktır. Üzerine çıkan köfteler pişti demektir, servis tabağımıza alabiliriz. İlk sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu ile servis yapıyoruz.







Gliko (Erzurum) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(6 adet Gliko (Erzurum) 31,483 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort