|
Glas Royal |
|
miray
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38215
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pasta kaplamasıdır, pudra şekeri ile yumurta akı karışımıdır. Beraberce çok iyi karıştırılmalıdır.
Not: Glas royal sürmeden önce pastayı marmelatla her bir tarafını kaplayınız, sonra glas royal sürünüz.
|
GLAS ROYAL (PASTA SÜSLEMESİ) |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60721
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2011
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (4 su bardağı) pudra şekeri
2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
Pudra şekerini büyük bir kaseye eleyip, yumurta aklarını yavaşça ekleyerek tahta kaşıkla, karışım pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla önce yavaş yavaş 2 dakika, sonra hızlıca 10 dakika, karışım iyice kalınlaşıncaya kadar çırpınız. Süslemeniz kullanılmaya hazırdır.
Not: Bu kar gibi beyaz pasta süslemesi, özellikle bayram ve düğün pastalarında kullanılır. Nemli bir bezle örtülmüş olarak soğuk bir yerde 3 gün bekletilebilir. Süslemeyi renklendirmek isterseniz, kabartmadan önce 1-2 damla şeker boyası ekleyebilirsiniz.
|
|