| 
 
 
 | 
Gevrek kurabiye | 
  | 
Muhittin Çakar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16531 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
5,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. un
 
100 gr. şeker
 
1 yumurta
 
170 gr. tereyağı
 
1 tutam tuz
 
1 çorba kaşığı kakao
 
2 çorba kaşığı krema
 
 
Unun ortası açılır, yumurta, tuz, yumuşak tereyağı, kakao ve krema eklenir. Yoğrulur, bir saat buzdolabında bekletilir.. Daha sonra arzu edilen şekilde krabiyeler yapılır, tepsiye dizilir, 190 derece ısıtılmış fırında açık pembe renkte pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.01.2017
  
 | 
Gevrek Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90652 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013 
1,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr tereyağı (eritilmiş)
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı esmer şeker
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı damla çikolata
 
2 yemek kaşığı damla çikolata (üzeri için)
 
 
Eritilmiş ve ılınmış tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine şekerleri ekleyip çırpın. Unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak cevizi, fındığı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamuru yuvarlayarak kurabiye şekli verin. Tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  
 | 
Gevrek Kurabiye | 
  | 
sabire 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94608 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2013 
1,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay bardağı sirke
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
 
4 bardak un
 
1 adet kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
 
Oda sıcaklığındaki margarine yumurtanın sarısı ve diğer tüm malzemeler katılarak hamur haline getirilir. Hazırlanan hamurdan kalıp yardımıyla 0.5 cm kalınlığında şekiller yapılır. Çıkarılan hamur kalıpları önce yumurtanın beyazına sonra da susama, haşşaşa, şekere vs batırılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |