| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gerdan Böreği | 
 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2170 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardagı yoğurt
 
50 gr margarin
 
4 adet yufka
 
250 gr koyun gerdanı
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı nane
 
 
Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.
  
 | 
 
GERDAN BÖREĞİ | 
 
  | 
şelale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57421 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010 
3,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 adet kuzu gerdanı
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
2 adet yufka
 
500 gr. yoğurt
 
5-6 diş sarımsak
 
50 gr. margarin
 
3 litre kadar su
 
Yeterince tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Yeterince tuz, karabiber ve kekik
 
Kızartmak için;
 
Sıvıyağ
 
 
Temizlenmiş kuzu gerdanını, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan ve 3 litre kadar su ile birlikte haşlayalım.
 
Pişmesine yakın, tuz ve karabiber ilave edip iyice pişirelim.
 
Gerdanı süzüp ayıklayıp, birazcık kekik, ihtiyaç varsa tuz ve karabiber serpip, hep beraber karıştıralım.
 
Margarin yağını eritip, serdiğimiz yufkanın üstüne fırçayla sürelim.
 
Diğer yufkayı da üstüne koyup yapıştıralım.
 
Donunca 8 eşit parçaya bölelim. Didiklediğimiz gerdan içinden 2 çorba kaşığı koyup, iki parmak genişliğinde börekler sarıp, uçlarını yumurta sarısı ile yapıştıralım.
 
Sıvıyağda tersli yüzlü kızartıp kenarlı bir tepsiye dizelim.
 
Kızartma işlemi bitince süzdüğümüz et suyundan böreklerin üstüne 2-3 kepçe kadar gezdirip fırınlayalım.
 
Börekler suyunu çekince servis tabağına koyup, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
 
Tereyağında kızdırdığımız kırmızı pul biberi de üzerine dökerek servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gerdan Böreği Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |