|
Gendime Pilavı (Erzincan) |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30739
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
1'er su bardağı nohut ve buğday
3 soğan
katıyağ
100 gr. kavurma
su
tuz
Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Buğday ve nohutu, üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, 15 dk. pişirip, suyunu süzdürün. Kızgın yağda, doğranmış soğanları ve kavurmayı, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, buğday ve nohutun üzerine boşaltın. 2 bardak su koyup, bir taşım kaynatın ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavada biraz yağ kızdırıp, pilavın üzerine gezdirin.
|
Gendüme Pilavı (Erzincan) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112901
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015
2,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşlık (gendüme)
1 su bardağı önceden hazırlanmış nohut
250 gr kavurma (kışlık olarak hazırlanmış kavurma da olabilir)
2 yemek kaşığı kaşığı Tereyağı
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aşlık akşamdan ıslatılır. Sabah verdiği sarı suyu dökülür, suyu yenilenir. Tuzu atılır. Pişirmeye bırakılır. Gendümeler suyu çekilip açılınca nohut ve kavurması konularak biraz daha pişirilir. Gendümelerin iyice pişmesi ve suyunun çekmiş olması lazımdır. Piştiğine kanaat getirildiyse üzerine kızdırılmış Tereyağı dökülür ve dinlenmeye bırakılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
|