| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gendime Pilavı (Bayburt) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Gendime Pilavı (Bayburt) |  
|  | barikat Aşçı
 
  
 Kayıt: 21.11.2019
 Mesajlar: 19
 Şehir: Tokat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146954 Gönderme Tarihi: 12.Tem.2020
 1,642 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 300 gr. barbunya
 250 gr. yarma
 300 gr. kuşbaşı et
 200 gr. tereyağı
 1 yemek kaşığı tuz
 
 Barbunya 1 gece önceden ıslatılır.
 Yarma (gendime) ve et önceden haşlanır.
 Yarma, et ve barbunya tuz ilave edilerek tereyağında kavrulur.
 Malzemeleri hafif taşacak şekilde sıcak su ve haşlanmış olan etin suyu eklenir.
 Su iyice çekilinceye kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
 Piştikten sonra kısa bir süre dinlendirilir.
 Servis tabağına konulup üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |