| 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11592 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
 4,002 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı haşlanarak pişmiş aşurelik buğday
 1 çay bardağı yoğurt
 1 yumurta sarısı
 1 yemek kaşığı un
 Yarım paket margarin
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Tuz
 1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
 Çukur bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı koyup, çırpma teli ile iyice çırpın. 1 bardak su ilave edin ve sonra buğdayın üzerine boşaltıp karıştırın. Biraz kaynatın, tuzunu koyup, ateşten alın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. İçine naneyi, kırmızıbiberi koyup, bir-iki salladıktan sonra çorbanın üzerine boşaltıp servis yapın.
 
 Not: İsteğe göre kızgın yağ, çorbanın üzerinde kaşıkla gezdirilebilir.
 
 
 ML® Kendim Çorbası için tıklayın
 
 
   Fotoğraf "sabahtan" tarafından gönderildi. 03.11.2020
 
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | halıcı kız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.04.2008
 Mesajlar: 45
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23304 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
 3,139 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı aşurelik buğday
 1 su bardağı yoğurt
 1 yumurta sarısı
 2 yemek kaşığı un
 100 gr. margarin
 1 tatlı kaşığı kuru nane veya bir tutam taze nane
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 Tuz
 
 Bir tencerede buğdayları haşlayarak pişirin. Çukur bir kabın içine tuz, un, yoğurt ve yumurtayı koyarak iyice çırpıp 1 bardak su ilave ederek pişmiş buğdayın içine hafif hafif karıştırarak dökün. Biraz kaynadıktan sonra bir tavada margarini eritip nane ve kırmızı biberi ilave ederek 2 dakika karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine boşaltıp sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | Başak Eren Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.07.2007
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23606 Gönderme Tarihi: 04.May.2008
 3,179 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 Su Bardağı Gendime (Dövme)
 1 Su Bardağı Fasulye
 1 Su Bardağı Mısır
 1 Su Bardağı mısır Yarması
 1 kg yoğurt
 1 Tutam dereotu
 1 Yemek kaşığı tuz
 
 Gendime, fasulye ve mısır yarması bir gün önceden suya konulur. Yoğurt hariç malzemenin hepsi katılarak üzerine çıkacak kadar su konulup pişirilir. Piştikten sonra soğumuş haline yoğurt katılarak dereotu ile süslenerek servis yapılır.
 
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | nükhet koç Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2010
 Mesajlar: 29
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc56128 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010
 2,853 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı yarma
 1'er çay bardağı nohut ve kuru fasulye
 1 su bardağı süzme yoğurt
 4 su bardağı su
 1 adet yumurta
 1 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 Nane
 
 Yarma, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri birlikte haşlayıp, süzün. Yoğurdu çok az suyla inceltin. Yumurta ve un ilave ederek karıştırın. Haşlanmış malzemeleri ve suyu bu karışıma ekleyip ocağa oturtun. Çorbanın kesilmemesi için, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Naneyi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67508 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
 2,748 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ebru Omurcalı
 
 1 su bardağı nohut
 6 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 adet limon suyu
 
 Nohutu bir gece önceden ıslatın ve haşlayın. Buğdayı 3 su bardağı su ile haşlayın. Nohut ve buğdayı aynı tencereye koyun. Üzerine 5 su bardağı et suyu ekleyin ve kaynatın. Ayrı bir tavada, tereyağında salçayı kavurun, üzerine baharatları serpin ve tencerenize ilave edin. Limon dilimiyle servis yapın.
 
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177634 Gönderme Tarihi: 06.May.2024
 260 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 1 çay bardağı aşurelik buğday
 1 çay bardağı nohut
 1 çay bardağı kuru fasulye
 4 su bardağı su
 2 su bardağı et suyu
 Tuz
 Terbiyesi için:
 2 su bardağı yoğurt
 2 yemek kaşığı un
 Üzeri için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı kuru nane
 
 Nohut, kuru fasulye ve buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi günü sularını değiştirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Sonra hepsini aynı tencere içine alıp su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ekleyip ısıyı eşitleyin. Çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Tuzla tatlandırıp, kaynatın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kuru naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| Gendime Çorbası | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184485 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2025
 66 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı aşurelik buğday
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 2 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı soğuk su (gerekirse artırılabilir)
 Tuz
 Nane (üzeri için)
 Zeytinyağı veya tereyağı (isteğe bağlı, naneli sos için)
 
 Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin.
 Ertesi gün, suyunu süzüp tencereye alın ve haşlayın.
 Nohutları da haşlayın (hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz).
 Buğday ve nohudu soğumaya bırakın.
 Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın, içerisine tuz ve azar azar soğuk su ekleyerek kıvamını açın.
 Haşlanmış ve soğumuş buğday-nohut karışımını yoğurda ekleyin. Karıştırın.
 Üzeri için, bir tavada az zeytinyağında veya tereyağında nane yakarak servis sırasında üzerine gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |