Kısa URL: https://ml.md/lc23726
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 kibrit kutusu yaş maya
2 su bardağı süt
çörekotu
susam
aldığı kadar un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Ilık süt içinde maya eritilir. Tuz, şeker ve az miktarda un ile karıştırılır. 15 dakika bekledikten sonra un ilave edip yoğrulur. Yarım sata mayalandırılır. Çörekotu hamura ilave edilir. Hamur unlanmış hamur tahtasına konup 5 dakika yoğrulur. Hamur, 30 cm boyunda bir buçuk cm eninde yuvarlayarak keskin bir bıçakla yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her bir parçayı yuvarlayarak 35 cm uzunluğuna getiriniz. İki ucu üst üste getirip açıkta kalan uçlarını iç tarafına doğru bükünüz. Uçları halkanın ortasına geçirerek bastırınız. Tepsiye yerleştirip 15 dakika dinlendirin.
Büyük bir tencerenin 2/3 ünü kaynar su ile doldurunuz. 2 çöreği aynı anda suya atınız. Dibe gidip üste çıkınca delikli kepçeyle alınız. Hepsi aynı işlemi gördükten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika dinlendirin. Kızgın fırına verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc16457
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
tuz
kızarmak için sıvıyağ
Bütün malzeme kulak memesi kıvamıda karıştırarak hamur yapılır, 1 saat dinlendirilir.
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, kalem gibi çubuk yapılır, iki ucu bir araya getirilerek düğüm atılır.
Kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Peynirle servi yapılır.