| 
 | 
| Gemici Çorbası | 
|  | üzüm gözlü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.04.2020
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149911 Gönderme Tarihi: 15.Nis.2020
 706 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet kuru soğan
 1 çay bardağı kırmızı mercimek
 1 çay bardağı yeşil mercimek
 Yarım çay bardağı pirinç
 Yarım çay bardağı bulgur
 6 su bardağı su ya da tavuk veya et suyu
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Tuz
 Üzeri için;
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Pul biber
 Nane
 
 İlk olarak yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün.
 Daha sonra bulgur ve kırmızı mercimeği de farklı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
 Soğanın kabuklarını soyup doğrayın ve tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
 Ardından salçayı da ilave edip karıştırın ve suyunu ekleyin.
 Üzerine kırmızı ve yeşil mercimekleri ilave edip karıştırarak pişirin.
 15-20 dakika sonra da pirinçleri ilave edin.
 Diğer taraftan da; tereyağını tavada eritin. Nane ve pul biberi de ekleyip kızdırın.
 Daha sonra tereyağlı sosu tencereye ekleyip karıştırın.
 Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |