Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Gelin Teli (2 adet - 79,909 defa bakıldı)

Gelin Teli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gelin Teli

FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17419
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
6,797 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 kahve fincanı sirke,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un,
1 adet yumurta.
İçine:
250 gram tel kadayıf,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker,
2 su bardağı su,
yarım limonun suyu.
Üzerine:
Fındık

Margarini eritin. Soğutup derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu, yumurta ve azar azar unu ekleyin. Elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kadayıfı didin. Dövülmüş ceviz içini ve tozşekeri karıştırın. Tarçını katın.
Hazırladığınız hamurdan mandalina iriliğinde bir parça koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye tatlıları dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, şerbete limonun suyunu katın. Ilınıncaya kadar bekletin. Fırından aldığınız tatlılar da ılıkken şerbeti üzerinde gezdirin.


Gelin Teli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169266
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2022
329 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta sarısı
25 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Şurup:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı limon suyu
Kalıp:
7-8 adet ısıya dayananıklı kalıp (Ø 8 cm)

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta sarıları, margarin, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 20 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerini fırın tepsisi ile kapatıp 30-35 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Pişirme süresinin son 10 dakikasında şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin.
Fırından çıkardığınız tatlıları bekletmeden kalıplarından çıkarın. Şurup tenceresine sığabilecek sayıda tatlı koyun, arada çevirerek 1-2 dakika kaynatın. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde şuruplayın.
Karamel iplerini servisten önce hazırlayın. Şeker ve limon suyunu çelik tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şeker bal rengi olunca ocaktan alıp biraz soğutun. Tatlı kaşığı ile erimiş şekerden bir miktar alın. İnce ipler şeklinde uzatın. Şeker dondukça arada kısa sürelerle ısıtın. Tatlıları karamel ipleri ile süsleyerek servis yapın.







Gelin Teli Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Gelin Teli 79,909 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort