| 
 
 
 | 
Geleli Kebabı (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32151 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
3,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
500 gr. nohut iriliğinde doğranmış yağsız kuşbaşı et
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
4 adet patlıcan
 
4 yemek kaşığı yemeklik tuzlu yağ
 
 
Patlıcanlar ateşte pişirilir (közlenir). Kabakları soyularak küçük küçük doğranır. Etler tercihen teflon bir kapta suyunu iyice çekene kadar kızartılır. Sonra bir yemek kaşığı yağ ilave edilir, tekrar kızartmaya devam edilerek pembeleşmesi sağlanır. Biberler kızardıktan sonra kabukları çıkarılarak küçük doğranmış domatesler konur, karıştırılır. Domates suyunu çekince yemek ocaktan alınır. En son, içine doğranmış patlıcanlar ve tuzu konarak karıştırılır. Hazırlanan yemek bir tabağa alınır üzerine eritilmiş tuzlu tereyağı dökülerek sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Geleli Kebabı (Malatya) | 
  | 
babacan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2012 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77061 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012 
2,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Yemek kaşığı margarin
 
6 Adet patlıcan
 
1 Adet Domates
 
5 Adet çarliston biber
 
1 Kg. kuşbaşı dana bonfile
 
3 Adet kırmızı biber
 
2 Diş sarımsak
 
 
6 adet patlıcan közlenir, ince kıyılır. 1 kilo kuşbaşı dana bonfile, 1 çay bardağı suyla birlikte sotelenir, suyunu çekince 1 yemek kaşığı margarin ilave edilir. 3 adet kırmızı biber ve 5 adet çarliston biber küçük küçük doğranır, birlikte zeytinyağında kavrulur. 2 diş sarımsak ezilip bir fırın tepsisine alınır. Üzerine közlenmiş patlıcanlar yayılır, kavrulan biberler de bir sıra olacak şekilde patlıcanların üzerine dizilir, en üste etler alınır, domates dilimleri ve sivribiberle süslenir, 200 derecede 10 dakika fırınlanır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.03.2024
  
 | 
Geleli Kebap (Malatya) | 
  | 
Abbas Y. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2015 
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119861 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016 
1,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patlıcan
 
6 adet domates
 
1 kilo kuzu kuşbaşı
 
6 adet yeşil biber
 
50 gr yağ
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
patlıcanları közleyip ince ince kıyın, diğer tarafta tencerede yağı kızdırın, kuzu etini koyup pişirin. Pişmeye yakın doğranmış domates ve biberleri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Patlıcanları da biraz yağda 2 3 dk kavurun. Borcama ilk olarak patlıcanları, üstüne de kuzu etini koyup fırında 15 dk pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "raziye hoşgör" tarafından gönderildi. 20.01.2021
  
 | 
Geleli Kebap (Malatya) | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141542 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
1,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram kuzu eti
 
50 gram kuyruk yağı
 
4 adet patlıcan
 
1 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 adet sivri biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
5-6 dal maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
 
Kuyruk yağını bir tavada eritin. Sıvı yağ ilave ederek doğramış olduğunuz kuzu etlerini kavurun. Etler suyunu salıp çektikten sonra 1 adet kuru soğanı ve biberleri ilave edin. Domatesleri ilave ederek yarım su bardağı kadar sıcak su ilavesi ile etleri pişmeye bırakın.
 
Çok az tereyağı ile salçaları, tuz ve karabiber ilavesi ile soteleyin ve etlerin üzerine dökün, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
 
Patlıcanları közleyin. Patlıcanları soyduktan sonra bir kaşık tereyağı ve ezilmiş sarımsak ile tavada soteleyin.
 
Yayvan bir kabın tabanına yayın. Üstüne etleri yerleştirin. Arzu ederseniz kızgın tereyağı dökün. En son maydanozla süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Geleli Kebabı (Malatya) | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164719 
Gönderme Tarihi: 08.May.2022 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
1/2 (yarım) kg kuzu eti
 
2 domates
 
1 adet soğan
 
3-4 sivri biber
 
1/2 (yarım) kaşık domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
Üzeri İçin:
 
Çeri domates
 
Sivri biber
 
Arpacık soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup bıçak ile doğruyoruz. Fırın tepsisine döşüyoruz. Eti sıvı yağ koyup kavuruyoruz. Üzerine kuşbaşı doğranmış soğan ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Kuşbaşı doğranmış domates ve sivri biberleri salçayı ekleyip 3-5 dakika sonra 2-3 su bardağı su ilave ediyoruz. Çok az su kalana kadar pişiriyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz. Tepsideki patlıcanların üzerinde pişen etti döküyoruz. Üzerini çeri domates ve sivri biberlerle süsleyip iki yemek kaşığı tereyağını yakıp gezdiriyoruz. 180 derece ısınmış fırında 10-15 dakika fırınlayıp servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Geleli Kebabı (Malatya) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171033 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2023 
452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
1 kg yağsız kuşbaşı et 
 
5-6 adet domates 
 
5-6 adet yeşilbiber 
 
6-7 adet patlıcan 
 
4-5 kaşık tereyağı 
 
 
Patlıcanları ateşe gömerek veya fırınlayarak közleyin. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
 
Domates ve biberi yıkayın, domateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
 
Eti; sacda, bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.
 
İçine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edin. Biraz kızartın. Doğranmış biber ve domatesleri koyup birkaç kez karıştırarak kısık ateşte sebzeler ölünceye kadar pişirin. 
 
Patlıcan ve tuz ilave edin. 2-3 dakika ateşte kaldıktan sonra ocaktan alın. 
 
Sebzeler ve pişen eti servis tabağına yerleştirin. 
 
Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Geleli Kebabı (Malatya) | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181922 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2025 
151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Köftesi için:
 
500 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu eti)
 
1 adet rendelenmiş kuru soğan
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Sebze katmanı için:
 
2 adet patlıcan
 
3 adet domates
 
3-4 adet yeşil biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Bir tutam tuz
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları geniş bir kaba alın.
 
Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir karışım elde edin.
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top köfteler hazırlayın.
 
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimler halinde kesin.
 
Acısını almak için tuzlu suya koyup yaklaşık 10 dakika bekletin.
 
Daha sonra yıkayıp kurulayın.
 
Domatesleri ve biberleri de halka şeklinde doğrayarak hazır edin.
 
Patlıcan dilimlerini ve biberleri az miktarda sıvı yağda hafifçe kızartın.
 
Fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
 
Hazırladığınız köfteleri ve sebzeleri bir fırın tepsisine sırayla dizin.
 
Genellikle patlıcan, köfte, biber ve domates sıralaması tercih edilir.
 
Bir kasede domates salçasını sıcak suyla karıştırarak inceltin.
 
İçine kırmızı toz biber ve tuz ekleyerek karıştırın.
 
Hazırladığınız bu sosu tepsideki malzemelerin üzerine gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 
Sosun sebzelere ve köfteye iyice işlemesi için ara sıra tepsiyi kontrol edin.
 
Fırından çıkan mis kokulu Geleli Kebabı’nı sıcak olarak, yanında pirinç pilavı veya lavaş ekmeğiyle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |