| 
 
 
 | 
Gazozlu Tatlı | 
  | 
necmiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2012 
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85052 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012 
2,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şenay Girginel
 
 
Hamur:
 
3 yumurta
 
1 paket instant maya
 
1 sade gazoz
 
1 paket margarin veya tereyağı
 
Aldığı kadar un
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
İç Malzeme:
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
150 g ceviz veya fındık
 
Eritilmiş margarin
 
Şerbet:
 
4,5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Mayayı una karıştırın, gazoz, şeker, yumurta,yağ ekleyerek kıvamlı bir hamur yapın ve hamuru 6 parçaya ayırın. Unlu bir zeminde bezeleri 1 mm kalınlığında açın. Yufkanın üzerine erimiş margarini fırça yardımı ile sürerek iri dövülmüş ceviz ve tarçın serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın ve ruloyu 3 cm aralıklarla kesin. Kesilen parçaları yağlanmış tepsiye dik olarak dizin. Hamurların 30 dk. oda sıcaklığında mayalanmasını sağlayın. Kabaran hamurları 190˚Cli fırında pembeleşene kadar pişirin, üzerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
  
 | 
Gazoz Tatlısı | 
  | 
fesleğen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98604 
Gönderme Tarihi: 29.May.2014 
2,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 şişe gazoz
 
42 gr maya
 
2 adet yumurta
 
250 gr fındık
 
Aldığı kadar un
 
1 tutam tuz
 
8 su bardağı şeker
 
7 su bardağı su
 
150 gr margarin
 
 
Unun ortasını açıp mayayı ,tuzu,yumurtayı gazozla yoğurun. 4 pazıya ayırıp oklavayla açın erimiş margarinle yağlayın bir köşesine fındık koyup rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. Mayasının gelmesi için 1 saat bekletin. Sonra fırında pişirin. Şerbetini hazırlayıp sıcakken dökün.
  
 | 
Gazozlu Tatlı | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104003 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr fındık
 
1 paket margarin
 
1 tane gazoz
 
4o0 gr yaşmaya
 
1 tatlı kaşığı tarcın
 
3 tane yumurta
 
Şerbeti için:
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
4.5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Gazozun içine mayayı ve şekeri ilave edip mayamn kabarmasını sağlayalım. Hamur yoğuracağımız kaba mayalı gazozu, yumurtaları ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkanın üzerine erimiş margarini fırça yardımıyla sürerek üzerine iri dövülmüş ceviz ve tarçın serpelim. Sonra yufkayı rulo yaparak saralım ve ruloyu 3 cm. aralıklarla keselim. Kesilen parçaları margarinle yağlanmış tepsiye dik olarak dizelim. Hamurları 1/2 saat oda sıcaklığında bekletip mayalanmasını sağlayalım. Kabaran hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıları sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
  
 | 
Gazoz Tatlısı | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140489 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
4,594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı sade gazoz
 
1 paket instant maya (10 gramlık paket)
 
200 ml ebadında su bardağıyla 5 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
5-6 su bardağı toz şeker
 
5-6 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Öncelikle yumurtaları bir kasenin içine kırıp çırpıyoruz
 
Yumurtaların üzerine gazoz ve ılık su ekleyip karıştırıyoruz.
 
Maya ve unu azar azar ufalayarak hamur haline getiririyoruz.
 
Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenme kısmı 20 dakika kadar olacak.
 
Daha sonra hamurun üzerine nişasta dökerek açıyoruz
 
Parçalara haline bölüp açtığımız hamuru yağlıyoruz.
 
Daha sonra hamuru gazoz tatlısı şekline getirerek fırına sürüyoruz.
 
180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
 
Fırından çıktıktan sonra, 5 dakika kadar bekleyin ve sıcak şerbeti üzerinde gezdirerek dökün
 
Şerbeti döktükten sonra bir süre daha bekleyip daha sonra üstüne ezilmiş fındıkları serpiştirin ve yemeğe hazır.
 
 
 
  
 | 
Gazoz Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152331 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1 yemek kaşığı su
 
2 adet yumurta
 
1 paket vanilin
 
Yarım su bardağı gazoz
 
2,5 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı nişasta
 
İçi için:
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı dövülmüş fındık/ceviz/badem
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
4-5 damla limon suyu
 
 
Mayayı bir yemek kaşığı suyla açıp yoğurma kasesine alın.
 
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
 
Azar azar un da ekleyip yoğurmaya başlayın.
 
Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamuru iki parçaya bölüp bezeleri nişasta yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
 
Açtığınız yufkanın üzerine bol miktarda sıvı yağ sürün.
 
Üzerine dövülmüş fındık/ceviz/badem serperek rulo şeklinde sıkıca sarın.
 
Ruloları iki parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine aralıklı dizin.
 
Tatlıları bu şekilde 1-2 saat tepside mayalandırın.
 
Bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
 
Ardından aralarında kalan boşlukları kapatmak için hamurları birbirine yaklaştırdıktan sonra tepsiyi fırına verin.
 
Tatlıları 25 dakika fırınlayın.
 
Bu esnada şerbeti hazırlamaya başlayın.
 
Şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
 
İçine limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
 
Hamurları fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine dökün.
 
Tatlı şerbeti çekince servis edin.
 
 
 
  
 | 
Gazoz Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156713 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
Yarım paket yaş maya
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı gazoz
 
2,5 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı nişasta
 
İçi için:
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Yoğurma kabının içerisine hamur malzemelerini koyun ve homojen kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit beze bölün ve her bir bezeyi biraz nişastalayıp açabildiğiniz kadar açın. Açılan hamurun üzerine bol miktarda nişasta yapıp sıkı rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kesilen dilimleri ısıya dayanıklı cam tepsilere dik olarak yan yana dizin. Diğer bezeye de aynı yöntemi uygulayın. Kesilen hamurları 2 saat ılık bir yerde dinlenmesi için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 - 25 dakika pişirin. Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı. Pişen hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuduğunda tatlıyı servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Gazoz Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171375 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı gazoz
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
5 su bardağı un
 
Nişasta (hamuru açmak için)
 
Zeytinyağı (hamuru açtıktan sonra üzerini yağlamak için)
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
3-4 limon suyu damlası
 
 
Büyük yoğurma kabına yumurtamızı yağımızı mayamızı alalım. Yoğurt gazoz ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyelim.
 
Sonra azar azar unu ekleyelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım. 5 su bardağı un yeterli oldu. Ununuza göre ayarlayın. Kıvama gelen hazır olan unumuzu bezelere ayıralım.
 
Bezeleri nişasta ile ince ince açalım. Kalın olmamalı.
 
Nişasta ile açtığımız hamur bezesinin üzerine zeytinyağı sürelim.
 
Yağımızı sürdükten sonra şerit şerit ince uzun keselim.
 
Kestiğimiz şeritleri rulo şeklinde saralım.
 
Yaptığımız ruloları elimizle bastıralım. Yassı şekilde dursun. İyice bastırın.
 
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
 
175 °c de fanlı ayarda 15 dk pişirdim. Şerbetimi onlar fırındayken hazırladım.
 
Tencereye alıp en yüksek ateşte pişirdim. 10 dk kadar kaynattım.
 
İlk sıcaklığı çıkan şerbetimi soğumuş tatlılarıma döktüm.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |