| 
 
 
 | 
Gazel Böreği | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57679 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2010 
1,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için;
 
4 su bardağı elenmiş un
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç harcı için;
 
250 gr orta yağlı kıyma
 
2 yemek kaşığı bitksel margarin (sıvıyağ kullanılabilir)
 
2 adet orta boy haşlanmış patates
 
2 adet orta boy soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı buğday nişastası
 
Üzeri için;
 
1,5 su bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Hamuru için; un, su ve tuz derin bir kaba aktarılıp yoğrulur. Elde edilen hamurdan yuvarlak parçalar koparılıp üzeri nemli bir bezle kapatılır. Yarım saat kadar dinlenen bezelerin üzerine nişasta serpiştirilir. Bezeler yufka çapında açılır ve sofra bezinin üzerine serilir.
 
Böreğin harcı için; yağ bir tavaya koyulup yemeklik doğranmış soğanlar tavaya aktarılır. Karıştırılarak sararıncaya kadar kavrulduktan sonra üzerine kıyma ilave edilir. 5 dakika sotelendikten sonra üzerine haşlanıp rendelenmiş patatesler ilave edilir ve 8-10 dakika pişirilir.
 
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da eklenip ocaktan alınan harç soğumaya bırakılır. Dinlenmiş olan yufkalardan biri yağlanmış tepsiye yayılıp üzerine yağ gezdirilir. Yufkaların yarısına aynı işlem uygulanır.
 
Yufkaların yarısı bittiğinde, hazırlanan iç harcı yufkanın üzerine yayılır. Yufkalar aralarına yağ sürülerek üst üste serilir. En üstteki yufkanın üzerine, çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
 
Börek 15-20 dakika kadar dinlendirilir ve önce kare sonra üçgen şeklinde kesilir.
 
175 dereceye ayarianmış fırında 35-40 dakika pişirildikten sonra servise sunulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
  
 | 
Gazel Böreği | 
  | 
uzman 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.03.2009 
Mesajlar: 17 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34507 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2009 
2,142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
2 patates
 
2 bardak zeytinyağı
 
1 soğan
 
un
 
1 yumurta sarısı
 
bir demet maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
su.
 
 
İki kaşık kızdırılmış yağda rendelenmiş soğan ve patates ile kıymayı öldürün. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ekleyip soğumaya bırakın. 4 bardak un, su ve tuzla kulak memesinden sert bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın. Cevizden irice hamur parçalaryla incecik yufkalar açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine aralarına yağ serperek üst üste (büyükse kırıştırarak) serin. Yufkaların yarısını serince üzerine hazırladığınız malzemeyi yayın ve diğer yufkaları da sererek bitirin. En üst yufkaya yağla karışık bir yumurtanın sarısını sürün. Böreği 180 derecede ısıtılmışfırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |