| 
 | 
| Gaygana (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51935 Gönderme Tarihi: 22.May.2010
 2,417 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yumurta nişasta su tuz ile yapılan karışım tereyağı eritilmiş tavaya dökülür, pembeleşince diğer tarafı pişirilir. Kahvaltıda aperatif yemeklerde sık yapılır.
 
 
 | 
| GAYGANA (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51872 Gönderme Tarihi: 21.May.2010
 3,072 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 6 adet yumurta
 1 su bardağı nişasta
 3 yemek kaşığı tereyağı
 Su
 Tuz
 
 Hazırlanışı:
 1. Gaygana’nın yapılması sahiden pek kolay. Yumurta, nişasta su ve tuz ile kıvamlı bir karışım hazırlayın. Bir tavada tereyağını eritin ve bu karışımı tavaya dökün. Ve, bir tarafı pembeleşince, öbür tarafını çevirin ve az pişirin.
 
 Not: Gaygana ya da Kaygana, Safranbolu’da daha çok kahvaltıda yeniliyor. Ayrıca, kısa sürede çabucacık hazırlandığı için, hafif, aperitif yemeklerde çok sık tercih ediliyor.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |