|
Gavut (Adana) |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103703
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Prof. Dr. Erman Artun
Buğday yıkanır, kurutulur. Kurumuş buğday saçta kavrulur, Değirmende un haline getirilir. Kadınlar bu un haline getirme işlemini distar denilen üst üste iki yuvarlak taşla yaparlar. Ustteki taşın ortası deliktir ve tutacak bir yeri vardır. Bu taş diğer taşın üstüne konur. Bir eliyle üstteki taşı çeviren kadın diğer eliyle deliğe buğday koyar.
|
Gavut (Adana) |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164240
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Arslantaş
Firik buğdayı
Karpuz ve kavun çekirdekleri
Buğday iyice yıkanır ve kurutulur.
Sac ters çevrilir buğdaylar kavrulur.
İçine kurutulmuş karpuz ve kavun çekirdekleri eklenir iyice kavrulur sonra hepsi birlikte el değirmeninde çekilir un gibi olur.
Çıkan un pekmeze katılır yenilir.
|
|