| 
 
 
 | 
Garnitürlü Pilav | 
  | 
belinda2000 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.01.2007 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11649 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007 
2,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase pirinç
 
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 
1 çay bardağı haşlanmış patates
 
1 çay bardağı haşlanmış havuç
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Yağ ile pirinci kavurun. garnitürleri ilave edin. tuz ve karabiberi ilave edin. suyunu koyun. pişirin. dinlenince servis yapın.
  
 | 
Garnitürlü Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157501 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021 
414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 kavanoz garnitür konservesi
 
Yarım demet dereotu
 
Tuz
 
 
Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürün. Tereyağında beyazlaşana dek kavurup, ocağın altını kısın. Su ilave edip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Garnitürün suyunu süzüp, pirince ekleyin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. Üzerine kağıt havlu ya da bez örtüp, 5 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Garnitürlü Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166676 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022 
306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
500 gr hazır garnitür
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
1 tablet sıvı tavuk bulyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Pirinçlerimizi yarım saat öncesinden hafif tuzlu sıcak suda ıslatıyoruz. Erittiğimiz yağımızın üzerine, yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine hazır garnitürümüzü ilave edip biraz daha kavurduktan sonra sıcak su, tavuk bulyon ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Garnitürlü Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175264 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2023 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
1 büyük soğan, ince doğranmış
 
1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
 
1 su bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış
 
1/2 su bardağı mısır taneleri (donmuş veya taze)
 
4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu (tercihe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber (isteğe bağlı)
 
Birkaç dal taze soğan veya maydanoz (süsleme için)
 
 
Pirinci önceden bir süzgeçte iyice yıkayın ve suyunun süzülmesine izin verin.
 
Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde sıvı yağı veya tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
 
Bezelye, havuç ve mısırı ekleyin. Sebzeleri birkaç dakika karıştırarak kavurun.
 
Yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçlerin yağ ile kaplanmasını sağlamak için birkaç dakika karıştırın.
 
Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Karışımı karıştırın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekip pilav kıvamına gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Pişirdikten sonra, tencerenin kapağını açmayın ve pilavın demlenmesi için 10-15 dakika bekleyin.
 
Demlendikten sonra pilavı bir servis tabağına alın. Üzerine taze soğan veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Garnitürlü Pirinç Pilavı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182847 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet havuç (rendelenmiş)
 
1/2 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
 
Pirinci yıkayıp süzün.
 
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
 
Bezelyeyi ekleyin ve karıştırın.
 
Pirinci ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından tuz ve şekerle tatlandırın.
 
Suyu ekleyip karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.
 
Pilav piştikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Sonrasında karıştırarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |