400 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 kavanoz garnitür
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar rendesi
Köftesi için bir kaba kıyma, galeta unu, yumurta, baharatlar rendelenmiş soğan hepsini ekleyip yoğurun. Yarım saat dinlendirin.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortalarını elinizle açın çanak şekli verin.
İçlerine garnitür doldurun. Salçayı bir kaba alın üzerine sıcak su koyup karıştırın köftelerin olduğu borcama dökün.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar rendesi koyun. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc167816
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
383 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo kıyma
Yeteri kadar galeta unu
1 yumurta
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Garnitür İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Kıymayı bir kaba alıp üzerine yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ilave ettikten sonra rendelenmiş soğan ve sarımsakların suyunu sıkıp ekleyerek iyice yoğurun. Köfteye çanak şeklinde şekil vererek tepsiye yerleştirin. (Köfteye ters çevrilmiş su bardağının tabanıyla çanak şeklini verebilirsiniz.)
Garnitür hazırlamak için tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar kavurulunca haşlanmış havuç, patates ve bezelyeyi de tavaya koyun ve sotelemeye devam edin. Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pişen garnitürü köfte çanaklarına eşit şekilde dağıtın.
Ardından sos tavasında yağ ile salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine su ekleyerek pürüzsüz bir sos elde edin. Kıvam alan sosu çanak köftelere ekleyin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Not: Köftelerinizin fırında kurumaması için üzerini ıslatılmış yağlı kâğıt ile kaplayabilirsiniz. Piştikten sonra fırından çıkan köftelerin üzerine kaşar peyniri dilimi ekleyerek 5 dakika daha fırında tutun. Üzeri kızaran köfteleri servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc151955
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
312 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Dolgusu için
2 patates
1 havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
4-5 dal dereotu
Üzeri için:
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Köftesi için, kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Havuç ve patatesleri zar formunda doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba alın ve haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın. Garnitüre Tuzunu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizle küçük kase şekli vererek fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran köfteleri fırından alıp içlerini hazırladığınız garnitür ile doldurun. Salçayı sıcak su ile açıp zeytinyağını ilave edin ve fırın kabınının tabanına dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini köfte çanaklarının üzerine paylaştırın ve kaşar peynirleri eriyene kadar fırında pişirin.