|
Garam Masala |
|
esra yol
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130758
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
812 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay kaşığı tane beyaz biber
1 çay kaşığı tane kimyon
1 adet küçük boy kabuk tarçın
Yarım Hint cevizi (rendelenmiş)
1 çay kaşığı kakule
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı sarmısak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı Hint biberi
Tüm malzemeyi mikserde çekerek kullanıma hazır hale getirin.
|
Garam Masala |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc120377
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mutfakradyosu.com
Kişniş tohumu/sabut dhania ½ su bardağı
Kimyon tohumu/sabut jeera ¼ su bardağı
Çubuk tarçın/dalchini 6-7 cmlik 9-10 adet
Karanfil/laung 2 tatlı kaşığı
Defne yaprağı/tejpatta 10 adet
Büyük kakule/badi elaichi 10/12 adet
Küçük kakule/choti elaichi 2 tatlı kaşığı
Tane karabiber/sabut kalimirch 1,5 tatlı kaşığı
Kuru zencefil/sonth 2,5-3 cm.lik bir adet
Küçük hindistancevizi/jaiphal 1 adet
Kişniş ve kimyon tohumlarının taşını ayıklayın.
Diğer baharatlarla birlikte hepsini genişçe bir kaba veya tepsiye yayın.
2-3 gün güneşte kurutun. Ara sıra karıştırarak bütün yüzeylerin güneş ışığı almasını sağlayın.
İlk önce kuru zencefili öğüteceksiniz. Bunun için çok iyi bir kahve veya baharat değirmeni/öğütücüsü kullanın. Öğütmesi en zor olan baharat kuru zencefil. Tamamen un haline gelmeyecektir. (Havanda ezmek zorlu ve zahmetli bir alternatif olarak spor yapmak isteyenlerin tercih edeceği bir yöntem olabilir).
Daha sonra, küçük hindistancevizlerini bütün olarak ve çubuk tarçınları da kırarak zencefillere ilave edin ve tekrar çekin. İnce bir toz kıvamına veya un haline gelene kadar çekeceksiniz. Daha sonra çektiğiniz bu karışımı öğütücüden alarak ayrı bir kaba koyun.
Diğer baharatların hepsini öğütücüye koyun ve un kıvamına gelecek şekilde çekin. Sonra öğütücünden çıkarın ve önceden çektiğiniz ve ayrı bir kapta beklettiğiniz zencefil, Hindistan cevizi, çubuk tarçın karışımıyla güzelce karıştırın. Tüm baharatların birbiriyle iyice harmanlanmasını sağlayın.
Garam Masala baharat karışımınızı hava geçirmeyen bir kaba veya kavanoza koyun ve serin bir yerde saklayın. Bu şekilde 1 yıl tazeliğini koruyacaktır. Tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Not: Hint mutfağının olmazsa olmazlarından bir baharat karışımı Garam Masala, sıcak baharat karışımı anlamına geliyor. Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi olduğu söyleniyor.
|
Garam Masala |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50668
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2010
6,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram kişniş tohumu
50 gram siyah kimyon tohumu
4 adet defne yaprağı
2 adet çubuk tarçın
24 adet kakule
2 çay kaşığı Tane karabiber
2 çay kaşığı tane karanfil
Kişniş, siyah kimyon tohumu, çubuk tarçın, kakule, tane karabiber, tane karanfili değirmende öğütün. Besbase ve defneyaprağını ekleyip harmanlayın. Baharat karışımı cam kavanoza alın. Kapağını sıkıca kapatıp birkaç gün beklettikten sonra yemeklerde kullanabilirsiniz.
|
|