| 
 | 
| Garam Masala | 
|  | esra yol Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2017
 Mesajlar: 25
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130758 Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
 923 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çay kaşığı tane beyaz biber
 1 çay kaşığı tane kimyon
 1 adet küçük boy kabuk tarçın
 Yarım Hint cevizi (rendelenmiş)
 1 çay kaşığı kakule
 1 çay kaşığı kişniş
 1 tatlı kaşığı sarmısak tozu
 1 tatlı kaşığı soğan tozu
 1 tatlı kaşığı Hint biberi
 
 Tüm malzemeyi mikserde çekerek kullanıma hazır hale getirin.
 
 
 | 
| Garam Masala | 
|  | nurnur Editor
 
  
 Kayıt: 29.07.2005
 Mesajlar: 300
 Şehir: Bahçelievler ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120377 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
 1,699 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://mutfakradyosu.com
 
 Kişniş tohumu/sabut dhania  ½ su bardağı
 Kimyon tohumu/sabut jeera  ¼ su bardağı
 Çubuk tarçın/dalchini  6-7 cmlik 9-10 adet
 Karanfil/laung  2 tatlı kaşığı
 Defne yaprağı/tejpatta  10 adet
 Büyük kakule/badi elaichi  10/12 adet
 Küçük kakule/choti elaichi  2 tatlı kaşığı
 Tane karabiber/sabut kalimirch  1,5 tatlı kaşığı
 Kuru zencefil/sonth  2,5-3 cm.lik bir adet
 Küçük hindistancevizi/jaiphal  1 adet
 
 Kişniş ve kimyon tohumlarının taşını ayıklayın.
 Diğer baharatlarla birlikte hepsini genişçe bir kaba veya tepsiye yayın.
 2-3 gün güneşte kurutun. Ara sıra karıştırarak bütün yüzeylerin güneş ışığı almasını sağlayın.
 İlk önce kuru zencefili öğüteceksiniz. Bunun için çok iyi bir kahve veya baharat değirmeni/öğütücüsü kullanın. Öğütmesi en zor olan baharat kuru zencefil. Tamamen un haline gelmeyecektir. (Havanda ezmek zorlu ve zahmetli bir alternatif olarak spor yapmak isteyenlerin tercih edeceği bir yöntem olabilir).
 Daha sonra, küçük hindistancevizlerini bütün olarak ve çubuk tarçınları da kırarak zencefillere ilave edin ve tekrar çekin. İnce bir toz kıvamına veya un haline gelene kadar çekeceksiniz. Daha sonra çektiğiniz bu karışımı öğütücüden alarak ayrı bir kaba koyun.
 Diğer baharatların hepsini öğütücüye koyun ve un kıvamına gelecek şekilde çekin. Sonra öğütücünden çıkarın ve önceden çektiğiniz ve ayrı bir kapta beklettiğiniz zencefil, Hindistan cevizi, çubuk tarçın karışımıyla güzelce karıştırın. Tüm baharatların birbiriyle iyice harmanlanmasını sağlayın.
 Garam Masala baharat karışımınızı hava geçirmeyen bir kaba veya kavanoza koyun ve serin bir yerde saklayın. Bu şekilde 1 yıl tazeliğini koruyacaktır. Tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
 
 Not: Hint mutfağının olmazsa olmazlarından bir baharat karışımı Garam Masala, sıcak baharat karışımı anlamına geliyor. Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi olduğu söyleniyor.
 
 
  
 
 | 
| Garam Masala | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50668 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2010
 6,920 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 gram kişniş tohumu
 50 gram siyah kimyon tohumu
 4 adet defne yaprağı
 2 adet çubuk tarçın
 24 adet kakule
 2 çay kaşığı Tane karabiber
 2 çay kaşığı tane karanfil
 
 Kişniş, siyah kimyon tohumu, çubuk tarçın, kakule, tane karabiber, tane karanfili değirmende öğütün. Besbase ve defneyaprağını ekleyip harmanlayın. Baharat karışımı cam kavanoza alın. Kapağını sıkıca kapatıp birkaç gün beklettikten sonra yemeklerde kullanabilirsiniz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |