| 
 
 
 | 
Ganajlı Pasta | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71423 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
5 gr. (2 çay kş.) kakao
 
Pandispanyası için:
 
4.1 gr. kakao
 
20 gr. un
 
45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
 
20 gr. toz badem
 
3 adet yumurta sarısı
 
1,5 yumurta akı
 
Ganaj ve ganaj kreması için:
 
280 gr. bitter çikolata
 
280 ml. krem şantiyi
 
105 gr. bitter çikolata (çok küçük, parçalara ayrılmış)
 
 
Pandispanyayı hazırlamak için, bir kapta, kakaoyu, un, şeker, badem, yumurta sarısı ve akı ile birlikte çırpın. Hazırladığınız pandispanya hamurunu uygun olarak 220°C'lik fırında pişirin.
 
Ganaj'ı hazırlamak için bitter çikolatayı ve krem şantiyiyi bir tencereye koyun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynar kaynamaz ateşten alın.
 
Hazırladığınız ganajın 1/3 ünü ayırın. Kalanının içine parçalara ayrılmış bitter çikolatayı ekleyerek karıştırıp ganaj kremasını elde edin.
 
Pişirdiğiniz pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla ya da iple enlemesine 3 kata bölün. Birinci katın üzerine ayırdığınız ganajın yarısını koyarak üzerini düzleyin ve ikinci pandispanya katını yerleştirin. Kalan ganajı ikinci katın üzerine yayın. Üçüncü katı koyup, pastanın üzerini komple ganaj kreması ile kaplayın. Üzerine ince bir tel süzgeçten kakao serpin. Soğutarak servis yapın.
  
 | 
Ganajlı Pasta | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147208 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019 
639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağından 1 parmak eksik un
 
Keki ıslatmak için:
 
1 su bardağı süt
 
Kreması için:
 
1 kutu (2 paket) krem şanti
 
1,5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı sürme çikolata
 
3 yemek kaşığı labne peyniri
 
Ganaj için:
 
200 mililitre krema
 
120 gram bitter veya sütlü çikolata
 
 
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar 3 dakika boyunca çırpın.
 
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Son olarak unu ilave edip karıştırın ve akışkan bir kek hamuru elde edin.
 
Kekinizi önceden yağladığınız dikdörtgen fırın kabına dökün.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.
 
Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için toz krem şantiyi sütle çırpın.
 
İçine labne peyniri ve sürme çikolata da ilave edip çırpın.
 
Kremayı soğuyup koyulaşması için buzdolabına kaldırın.
 
Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
 
Ardından üzerine sütü gezdirin.
 
Kek iyice soğuyunca üzerine çikolatalı kremayı sürün ve 3-4 saat dinlendirmek üzere yeniden buzdolabına kaldırın.
 
Bu sürenin sonuna yakın ganajı hazırlayın. Bunun için kremayı sos tenceresinde kaynatıp içine çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırarak eritin.
 
Ilınan ganajı buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine her tarafı kaplanacak şekilde dökün.
 
Pastanızı yeniden buzdolabına kaldırıp 2-3 saat daha soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |