Kısa URL: https://ml.md/lc7349
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo kuzu pirzola
tuz
Bir kaba çırpılmış yumurtayı alın. Yağı iyice kızdırın, pirzolaları önce una bulayın, sonra çırpılmış yumurtaya batırın, sonra da galeta ununa batırarak kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc7754
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo pirzola (siniri alınmış, iyice döğülmüs)
Yeteri kadar tuz
Ceviz büyüklüğünde rendelenmiş kasar peyniri
bir kilo ekmek içi (süzgeçten geçirilmiş irmik halinde)
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kasığı un
Bir tahta üzerine un konur. Üç yumurta bir kaba konur, Süzgeçten geçirilmiş galeta da rendelenmiş kaşarla karışık bir yere serilir. Pirzolalar Önce, una, sonra yumurtaya ve sonra da galetaya bulanır. Bir kenara konur. Böylece pirzolalar tamamlanır. Tepsi ya da tavada iki kaşık yağ ile orta ateşte alt üst edilerek kızartılır. Patates tavası ve arzu edilen garnitür sebze de et yanına konur.