|
Galeta Unlu Patatesli Poğaça |
|
kek
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc118144
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016
1,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meryem Sutekin
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
3-4 adet haşlanmış patates
50 gram kaşar peynir rendesi
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
Yoğurma kabımızda galeta unu hariç bütün malzemeleri karıştırıp elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlıyoruz. Haşlanan patatesleri ezip içine tuz, karabiber, kaşar rendesini de katıp iç malzemesini hazırlıyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına iç harcımızdan koyup yuvarlak şekilde kapatıp galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz. 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
|
Galeta Unlu Patatesli Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155524
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
3 adet haşlanmış orta boy
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
1,5 su bardağı galeta unu
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tereyağını birbirine iyice yedirerek oval bir karıştırma kabında karıştırın.
Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta sarısı ve tuz kattığınız hamuru, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra karıştırma kabının üzerini streç filmle kapatarak hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
İç harcı için; kabuğunu soyduktan sonra haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilavesiyle iyice karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopardıktan sonra elinizle bastırarak yuvarlak şekilde açın. Patatesli iç harç ilave ettiğiniz poğaçaları kapattıktan sonra yuvarlayarak şekil verin.
Üzerlerini öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında geniş bir tabağa aldığınız galeta ununa buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Not: Poğaçaları arzu ettiğiniz iç harçlarla hazırlayabilir; poğaçaları galeta unu yerine susam, ya da yulafa bulayabilirsiniz.
|
Galeta Unlu Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159706
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçi için:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvı yağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
|