| 
 
 
 | 
Galeta Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163288 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım paket hindistancevizi
 
Yarım su bardağı süt
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
1 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya
 
Şerbet için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Çukur kaba yumurtalar kırılır, pudra şekeri eklenir. Mikserle bir kaç dakika çırpılır. Sonra sıvıyağ, süt, hindistancevizi, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Kaşıkla karıştırılır. Son olarak iri çekilmiş ceviz eklenir, alt-üst edilir. Yağlanmış küçük kare tepsiye dökülür. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur.
  
 | 
Galeta Unu Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167832 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2022 
312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya
 
Krema İçin:
 
1 su bardağı şeker
 
1 litre süt
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
1 çay bardağı nişasta
 
Şurup İçin:
 
5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Bayat ekmeği dilimleyerek fırında kızartın. Blenderdan geçirip (1 su bardağı) galeta unu yapın. Bir karıştırma kabında yumurtayı ve şekeri çırpın. Galeta unu, sıvı yağ, hindistancevizi, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek hamur yapın. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şurup yapın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şurubu dökün. Krema malzemesini bir tencereye aktardıktan sonra yoğunlaşana kadar kaynatın. Tatlının üstüne yayarak döküp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |