| 
 
| 
 
 
 | 
 
Keşkülü Fukara | 
 
  | 
parol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.06.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125932 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2017 
1,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 gram kabuksuz badem
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
4 su bardağı süt
 
Tuz
 
1 su bardağı tozşeker
 
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 
Süslemek için:
 
Hindistancevizi
 
Badem
 
Ceviz
 
Antepfıstığı
 
 
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Keşkülü Fukara | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144500 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı nişasta
 
1 yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
3 yemek kaşığı toz badem
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
Badem
 
 
Süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı, Hindistan cevizi ve toz bademi sırasıyla tencereye koyun ve güzelce karıştırın. Toz badem yapmak için, çiğ bademleri mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
 
Tencereyi ocağa alın. Koyulaşana kadar pişirin. Bu sırada sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynamaya başladığında 1 paket vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın ve ocaktan alın.
 
Karışımı kaselere pay edin. Oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Üzerini bademle dilediğiniz gibi süsledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fukara Keşkülü Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |