Kısa URL: https://ml.md/lc72156
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg süt
8 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket kakao
1 paket vanilya
100 gram margarin
Süslemek için:
Kiraz
Sütü derin bir tencereye alın. Üzerine 12 çorba kaşığı tozşeker, 8 çorba kaşığı un, yumurta ve kakaoyu ekleyin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. Cam kalıbı suyla ıslatın. Frigoyu kalıba boşaltın ve derin dondurucuda 1 gece tutun. Servis yapmadan 20 dakika önce çıkartıp oda sıcaklığında bekletin. Üzerini kiraz ile süsleyip servis yapın.
Not: Frigoyu değişik boyutlardaki kalıplarda şekillendirebilirsiniz.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.01.2022
Kısa URL: https://ml.md/lc143645
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Mikserde toz şeker, yumurta, un, vanilya, kakao ve yavaş yavaş süt ilave ederek çırpın. Karışımı tencereye koyup, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca karıştırmadan 2-3 dakika daha kaynatın. Kek kalıbına naylon serip, hazırladığınız karışımı dökün. Buzlukta 1 gece bekletin.
Servis yaparken kalıbı ters çevirip naylonu çıkarın.