|
Frenk Tavası (Şanlıurfa) |
|
b&b
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc144980
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
4 adet domates
2 yemek kaşığı su
200 gram kuzu kıyması
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kırmızı kapya biberi ve soğanı olabildiğince küçük doğrayın.
Derin bir kapta kıyma ve doğradığınız sebzeleri birleştirin.
Üzerlerine domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberini ilave edin.
Kabın içindeki malzemeleri güzelce yoğurun.
Diğer yanda 4 domatesi, sapları aşağıda kalacak şekilde ters çevirin.
Çok derin olmayacak şekilde bıçakla birbirine paralel kesikler atın.
Hazırladığınız kıymalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Kesikler attığınız domateslerin arasına kıymalı karışımdan aldığınız parçaları yerleştirin.
Elinizdeki kıyma harcı bitene kadar domatesleri doldurmaya devam edin.
Hazırladığınız domatesleri derin ve dar bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine az miktarda tuz serpiştirin. Su ve zeytinyağını da ekleyip Frenk tavanızı pişirmeye başlayın.
Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Domatesler ve kıyma pişerken kendi suyunu salacağı için fazladan su ilave etmenize gerek yok.
Frenk tavanız piştikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
|
Fırenk Tavası (Şanlıurfa) |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139539
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2019
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kuru soğan
1 çorba kaşığı, domates salçası
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
750 gr kuzu kıyması
2 kg orta büyüklükte domates (20 adet)
2 çorba kaşığı sadeyağ
Kuru soğan ince ince kıyıldıktan, sonra, salça, tuz, tarçın ve kıyma et iyice karıştırılır. Diğer yandan domatesler yıkandıktan sonra çöp kısmının arka tarafından çöp kısmına doğru (büyüklüğüne bağlı olarak) iki veya üç yerden yarılır. Ayrılan aralara ceviz büyüklüğünde etler yerleştirilerek derin olmayan bir tencereye ya da tepsiye yan yana düzgünce dizilir. Üzerine sadeyağ eklenir. 1 kahve fincanı su gezdirilir. Kapağı kapatılıp orta hararetli ateşte 45-50 dakika pişirilir. Arzu edilirse yemek biraz sulu bırakılabilir. Ya da piştikten sonra kapağı açık olarak orta ısılı fırına sürülerek hem suyu çektirilir, hem de üstü kızartılır. Yanında pirinç pilavı veya bulgur aşı ile servis yapılır.
|
Frenk Tavası (Şanlıurfa) |
|
garibim
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara-Altındağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc126880
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yağlı Kıyma Et - 200 gr.
Domates - 200 gr.
Soğan - 100 gr.
Kırmızı Biber - 25 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Domates Salçası - 10 gr.
Sıvı Yağ- 10 cl.
Pul Biber - 10 gr.
Tuz - 3 gr.
Baharat - 5 gr.
İnce kıyılmış soğan, sarımsak, biber ve kuşbaşı doğranmış etler bir tepsiye konulur. Pul biber, salça, tuz ve baharat atılarak harcı hazırlanır. Malzemeler iyice karıştırılır. Domatesler başı üste gelecek biçimde ve birbirinden bütünüyle ayrılmayacak şekilde büyüklüğüne göre 3-4 yerden ayırılır. Ceviz büyüklüğünde alınan harç bu domateslerin aralarına doldurulur ve genişçe bir kaba dizilir. Kalan salça, su ve tuz bir miktar yağ ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Dağılmaması için yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bir tabak örtülür ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilen yemek bulgur veya pirinç pilavıyla yanında soğan ve yeşil biber eşliğinde servis edilir.
|
|