Kısa URL: https://ml.md/lc39102
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. parça et
2 kg. domates
1/2 kg. yeşilbiber
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı
2 Soğan
6-7 Diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Domatesler yıkanıp, kuşbaşı doğranır.
Soğanlar iri iri doğranır.
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır.
Sarımsaklar soyulup yıkanır.
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir.
Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika).
Domates ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur.
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
1 kg. parça et
2 kg. domates
1/2 kg. yeşilbiber
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı
2 Soğan
6–7 Diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır. Soğanlar iri iri doğranır. Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır. Sarımsaklar soyulup yıkanır. Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir. Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika). Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur. Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc147212
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019
571 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram kuşbaşı et
6 adet ilikli ve etli kemik
5 kilogram domates
1 kilogram isot biberi
100 gram sıvıyağ
4 adet kuru soğan
2 baş sarımsak
1 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yedi çeşit baharat
Bir tencerede eti, soğanla birlikte kavurun.
Üzerine tuzu ekleyip ateşten alın.
Çömleğin tabanına ilikli ve etli kemikleri dizin.
Üzerine sapları ve çekirdekleri ayıklanıp iri şekilde doğranmış kırmızı biberi ekleyin.
Küp küp doğradığınız patlıcanları ve domateslerin yarısını da ilave edin.
Daha sonra kavurduğunuz eti, soğanı, sarımsağı ve diğer malzemelerin kalanını ekleyin.
Tuz ve baharatı da ekleyerek fırına verin.
Dilerseniz pirinç veya bulgur pilavıyla veya dilimlenmiş kuru soğan, isot biberi ve ayran ile servis edebilirsiniz.