|
|
Fransız Usulü Tavuk |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69035
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2011
3,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kg'lık 1 tavuk
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 taze tarhun sapı (kıyılmış)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız.
Küçük bir kaseye 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı koyup, tuz, biber ve tarhunu ekleyerek kanştırınız. Hazırladığınız bu harcı tavuğun içine doldurunuz. Kalan 4 çorba kaşığı yağın yarısıyla tavuğun göğsünü ovunuz. Tavuğu tepsiye yan yatırarak fırına sürüp, 30 dakika pişiriniz. Tavuğu tepside öteki yanının üstüne yatırıp, kalan 2 çorba kaşığı yağı ekleyerek 30 dakika daha pişiriniz. Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (180° C) düşürüp, tavuğu sırt üstü çevirerek, tepsideki erimiş yağla iyice yağlayınız. 30 dakika daha (ara-sıra üstüne kaşıkla tepsinin içindeki yağdan gezdirerek), tavuğun her yanı tatlı kahverengi olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, tavuğunuzu tepsisinde servis ediniz.
|
FRANSIZ USULÜ TAVUK |
|
seksen
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 22 Şehir: Aydınlıkevler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10062
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane büyük piliç
1 tane soğan
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Biraz tuz, biber ve kimyon
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 kaşık mayonez
Tavuğu temizleyin. îçini ve dışını yağla eritilmiş karışık baharatla yağlayın. Soğanı dörde bölün. Tavuğu soğanla birlikte içi yağlanmış toprak kaba oturtun. Evvelden orta derecede (200) ısıtılmış fırında 75 dakika kızartın. Bu arada yumurtaları katılaşıncaya kadar pişirin. Soğutup beyazlarını ufak ufak kıyın. Sarısını krema haline gelinceye kadar yağ ve sirke ile karıştırıp ezin. Hepsini mayoneze katın. Sarımsakla yumurta beyazlarını ilâve edin. Sos fazla koyu olursa biraz yoğurt katarak sulandırabilirsiniz. Tavuk iyice kızarıp piştikten sonra tabağa alın. Sosu sos kâsesi içine koyun ve tavuğu sosuyle birlikte servis yapın.
|
|
FRANSIZ USULÜ TAVUK Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|