|
Fransız Tostu |
|
egemen
Yeni Üye
Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 3 Şehir: bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc35282
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
(yumurtalı ekmek)
1 YUMURTA
5 EKMEK (SAYI DEĞİŞEBİLİR)
Yumurtalar bir kapta çırpılır.
Ekmekler yumurtaya bandırılır ve kızartır
ML® Tost için tıklayın
|
FRANSIZ TOSTU |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60682
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
3,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış)
1/4 su bardağı süt
150 gr krema
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
kahve kaşığının ucuyla tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
8-10 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve sütü bir çatalla çırpınız. Krema, hindistancevizi rendesi, tarçın ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam ediniz.
Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada tereyağın yarısını hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya 4 dilim ekmek koyarak 2-3 dakika, her iki yüzleri sertleşip renkleri hafif kahverengi olana kadar kızartınız.
Delikli kepçe ile ekmekleri tavadan çıkarıp servis tabağına alınız.
Öteki dilimler kızarana kadar hazır olanları ılık tutunuz. Kalan yağı tavada kızdırıp öteki ekmek dilimlerini içine atınız. Bütün ekmekler kızarınca servis ediniz.
Not: Fransız tostu her türlü ekmekten yapılıp sıcak yada soğuk meyve sosu ile servis edilebilir.
|
Fransız Tostu |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69330
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
3,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
Krema, süt, pudra şekeri, tuz ve yumurta iyice çırpılır. Ekmekler bu karışıma batırılıp her yanı kaplanır. Isıtılan yapışmaz tava çok az tereyağı ile yağlanır. Ekmeklerin iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte pişirilir
|
Fransız Tostu |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105375
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim tost ekmeği
100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü margarin ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
|
French Toast |
|
kürşat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2017
Mesajlar: 64 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124024
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kasığı vanilya
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
6-8 dilim ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Ekmek dilimleri dışında bütün malzemeler (ilk 8 malzeme) bir kapta iyice karıştırılıp çırpılır. Sonra ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma batırın. Tavayı orta ateşte ısıtıp çok az tereyağı koyup ekmeklerin iki tarafı kızarana kadar pişirin (2 yemek kaşığı tereyağı azar azar kullanılacak, bütün ekmek dilimleri pişene kadar). Çok sıcak tavada pişmesin ekmeğin yüzü çabuk yanar ve içi hamur kalır. Üzerine istenilen malzemeler eklenir ve sıcak olarak servis edilir.
|
Fransız Tostu |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125532
Gönderme Tarihi: 23.May.2017
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim tost ekmeği
4 dilim kaşar peyniri
4 dilim salam ya da 16 dilim sucuk
3 adet yumurta
Kekik
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tost ekmeğinin üzerine 1 dilim kaşar ve 1 dilim salam ya da 4 dilim sucuk konarak üzerine ikinci tost ekmeği dilimi konarak kapatılır. Bu şekilde 4 adet tost hazırlanır.
Bir kaba 3 yumurta kırılır, üzerine pul biber ve kekik ilave edilerek iyice çırpılır.
Hazırlanan tostlar çırpılmış yumurtaya iyice bulanır.
Kızgın sıvı yağda kızartılır.
|
French Toast |
|
hakan özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc127229
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2017
1,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
Kızartmak için
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Bal
Pudra şekeri
Yumurta, süt, tarçın ve vanilyayı bir kasede çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip üçgen dilimler elde edecek şekilde ikiye kesin. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırın ve tereyağında her iki tarafını da kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. French toastlarınızı bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.
|
Fransız Tostu |
|
beeebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130371
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
1,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
6 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
1/2 su bardağı krema
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
Krema, süt, pudra şekeri, tuz ve yumurta iyice çırpılır.
Ekmekler bu karışıma batırılıp her yanı kaplanır.
Isıtılan yapışmaz tava çok az tereyağı ile yağlanır.
Ekmeklerin iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte pişirilir.
Not: İnce dilimlenmiş normal ekmekle de yapabilirsiniz. Ben tost ekmeklerini çapraz keserek yaptım. Orijinal sunumu da bu şekilde üçgendir. Bu aslında bizim bildiğimiz yumurtalı ekmeğin biraz şekerlisi. Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Üzerine çok az tarçın serpildiğinde nefis oluyor.
|
Fransız Tostu |
|
jülide bakan
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134350
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
1,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyaz ekmek
200 ml. süt veya krema
2 adet yumurta
Tereyağı
Şeker
Tuz
Sıvıyağ
Ekmeklerimizi güzelce dilimleyelim. Bir kase içinde yumurtalarımızı çıpalım. Ekmek dilimlerinin her iki tarafınada tereyağını sürün. İlk seçenek olarak ekmeklerimizi önce yumurtalı karışıma sonrada vanilyalı şekerli kremaya (süt) batırıp yağda kızartın. Diğer bir seçenekte tuzlu tüketmek isteyenler için yumurtalı peynirli bir karışıma bulayıp kızartmaktır.
|
Fransız Tostu |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144128
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019
699 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
6 adet tost ekmeği
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Sütü, yumurtayı, baharatları ve tuzu hep birlikte karıştırın. Tost ekmeklerinin üzerine sucuk ve kaşar dilimlerini yerleştirin. Bir dilim tost ekmeğiyle üzerini kapatın. Ortadan üçgen olacak şekilde kesin. Ekmekleri yumurtalı karışıma batırın. Tereyağını seramik veya teflon tavada kızdırın. Ekmekleri hızlıca arkalı önlü kızartarak kağıt havlu üzerine alın.
|
Fransız Tostu |
|
yandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151830
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı süt
1 kaşık krema
2 yumurta
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir kabın içerisine yumurta, süt, krema ve tuzu ekleyip çırpın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızması için biraz bekleyin.
Tost ekmeklerini hazırladığınız karışıma batırın ve tavada arkalı önlü kızartın.
|
Fransız Tostu |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162830
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2022
485 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim ekmek
2 yumurta
⅔ su bardağı süt
İsteğe göre ¼ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
Fransız tostu için önce ekmekleri güzelce dilimleyin.
Ardından ekmeklerin sosunu hazırlamak için bir kâsede yumurta, süt, tuz, pul biber ve vanilyayı çırpın. Dilimlenmiş ekmekleri bu sos batırın.
Tost makinenizi ısıtın ve yağlayın. Soslanmış ekmekleri arkalı önlü kızartın. Her iki tarafı altın rengi olunca tostlar kahvaltıya hazır demektir.
|
Fransız Tostu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170495
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Riviera Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Toz Şeker 2 Çorba Kaşığı
Yumurta 2 Adet
Vanilya 1 Tutam
Taze Nane 4 Yaprak
İnek Sütü 1 Çay Bardağı
Çavdar Ekmeği 4 Dilim
Yumurta,süt vanilya ve yarım yemek kaşığı toz şekeri, çırpma kasesine koyup çırpma teliyle homojen bir sıvıya dönüşene kadar çırpın.
Seramik tavaya yağı koyup orta dereceli ateşte ısıtın, yağ kızdığı zaman dilimlenmiş çavdar ekmeklerini (Bayat ekmek tercih edin zira sosu daha iyi çekiyor ve kızardığında üzeri çıtır içi yumuşacık oluyor)hazırladığımız bu sosa yavaş yavaş batırıp pembeleşene kadar kızartın.
Kızarmış dilimleri COOK yağlı pişirme kağıdı veya kağıt bir havlu üzerine alarak ılıtın.
Tostları tabağa koyduktan sonra üzerine kalan toz şekeri serpin.
Taze nane yaprağıyla süsledikten sonra, arzuya göre marmelat veya mevsim meyveleriyle servis edin.
|
Fransız Tostu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178413
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 dilim kalın kesilmiş ekmek
2 büyük yumurta
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Akçaağaç şurubu veya bal
Taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini vb.)
Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın.
Süt, krema (isteğe bağlı), şeker, vanilya, tarçın (isteğe bağlı) ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışıma batırın. Her iki tarafının da karışıma iyice bulandığından emin olun. Ekmeklerin çok fazla karışımı emmesine izin vermeyin, aksi halde dağılabilirler.
Orta ateşte büyük bir tavada tereyağını eritin.
Ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafı altın rengi olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Ekmeklerin dışı çıtır ve içi yumuşak olmalıdır.
Fransız tostlarını tavadan alın ve servis tabağına yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Akçaağaç şurubu veya bal dökün.
Taze meyvelerle süsleyin.
|
|