|
|
Fransız kurabiyesi |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17265
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
3,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı margarin,
1 su bardağından iki parmak eksik pudraşekeri,
3 adet yumurta,
yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 tutam tuz.
Kızartmak için: Sıvı yağ
Bir kabın içine unu eleyin. Unun ortasını açın ve yumurtaları kırın. Üzerine oda sıcaklığında margarini, pudraşekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Bütün bu malzemelerle birlikte unu iyice yoğurun.
10 dakika dinlendirdikten sonra, hamurdan parçalar kopartıp küçük simit şekli verin. Kurabiyeleri, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Soğuduktan sonra tabağa alın. Üzerine pudraşekeri serpin, servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.09.2021
|
Fransız Kurabiyesi |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117483
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Çetintaş
1,5 su bardağı un
140 gram tereyağı
½ su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz fındık
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şeker ile iyice karıştırın. Üzerine yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, tarçın ve vanilyayı eleyin ve tereyağlı karışıma ilave edip yoğurmaya başlayın. En son toz fındık ve kuru üzümü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kurabiyeden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvaerlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.
|
|
Fransız kurabiyesi Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|