Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > FRANSIZ BEZELYESI (6 adet - 174,392 defa bakıldı)

FRANSIZ BEZELYESI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BEZELYE FRANSEZ (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15731
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
3,659 defa indirildi / yazdırıldı




PETITE POIS A LA FRANÇAİSE

8 kişi için MALZEME :
1 kutu konserve bezelye kg.lık
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
30 adet arpacık soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu

YAPILIŞI :
Kutuyu açıp bir süzgece boşaltınız, üzerine biraz soğuk su dökünüz, süzülünce bezelyeleri bir tenecreye koyup üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzunu, şekerini ilâve ediniz
Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak yirmi dakika pişiriniz
Bir kabın içinde unla yağı karıştırınız, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırıp bezelyenin içine dökünüz
Onbeş dakika pişirip servis ediniz


FRANSIZ USULÜ İÇ BEZELYE

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13670
Gönderme Tarihi: 09.May.2007
2,837 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 Kg. iç bezelye,
10 adet taze soğan
1 demet maydanoz,
100 gram kuyruk yağı (ya da pastırmanın sadece yağlı ve çemensiz kısmı),
30 gram sadeyağ,
1 çorba kaşığı un,
1 bardak kemik suyu.

Yapımı : Kuyruk yağını önce uzunlamasına kesin, sonra da birer tavla zarı büyüklüğünde olacak biçimde enlemesine doğrayın. (Kuyruk yağı yerine pastırma yağı kullanmak isteyenler de aynı şekilde hareket ederler.) Marulu da iyice yıkadıktan ve kart kısımlarını ayırdıktan sonra küçük parçalara bölün. Maydanozu ince ince kıyın, yeşil soğanları da mümkün olduğu kadar İnce doğrayın.
Bütün bu hazırlıkları yaptıktan sonra 30 gram sadeyağı bir tencerede eritin. Bunun üzerine zar kadar küçük doğranmış kuyruk yağını ya da pastırma yağlarını ve soğanları döktükten sonra bunları orta ateşte kavurun. Kızarmaya başlayınca unu döküp şöyle bir karıştırın. Hemen arkasından bir bardak kemik suyunu döküp birkaç dakika kaynatın. Bundan sonra bezelyeleri, biberi, marulu, yeteri kadar tuzu ve şekeri atıp bezelyeleri orta ısılı bir ateşte pişirin.
Bezelyeler pişerken suyu, yetmezse az sıcak su katılabileceği gibi eğer varsa bir miktar sıcak kemik suyu da katılabilir. Yemek ateşten inmek üzereyken doğranmış maydanozu dökün, bir kaşıkla karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.


FRANSIZ BEZELYESI

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2160
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
2,743 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER

750 gr taze veya dondurulmuş bezelye
4 adet arpacık soğanı (ya da taze soğan)
40 gr tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
4-5 adet salata yaprağı
yanm demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 adet yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI

Tereyağı büyük bir kaba koyup eritin, unu ilave edin ve kısık ateşte meyane yapın.Azar azar su katarak yumuşayıncaya kadar karıştırın. Sonra soğanları ilave edip on dakika kadar pişirin.
Bezelyelere, tuz, biber ve dereotu katarak yumuşayıncaya dek pişirin, taneleri delikli bir kepçe ile çıkarıp, yumurta sarılarını yemeğin suyuna birer birer ve karıştırarak katın. Bezelye tanelerini tekrar sosun içine atıp, salata yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.


BEZELYE (Fransız Usulü)

ziko
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53582
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010
2,721 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram bezelye içini yıkayıp süzünüz. Bir tencere içine 150 gram tereyağı, yarım kepçe su, yeteri kadar tuz, 30 gram şeker ile ateşte pişiriniz. Sonra 150 gram tereyağını yarım kaşık beyaz unla yedire yedire karıştırın. Un kokusu gider gitmez tencereyi ateşten indiriniz. Suyu az gelirse üstüne biraz soğuk su gezdiriniz.

Not: Yemek pişirmek için ele aldığınız bezelye, kuru bezelye ise kaynar sudan geçirmek şarttır. Eğer bezelye kuru bezelye ise bir gece suda bırakmak gerekir. Ispanak ve kuzukulağı, bezelye, kuşkonmaz filizi v.b. bunlara benzer yeşillikler, hindiba ve bezeye garnitürleri her çeşit kebap, külbastı, biftek ve buna benzer parça etlerde kullanılabilir.


Fransız Usulü Bezelye

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59616
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2011
2,573 defa indirildi / yazdırıldı




700 gr taze bezelye (kabuklarından çıkarıldıktan sonra tartılmış)
3 dilim salam (küçük küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
5 arpacık soğanı (çok ince doğranmış)
2 çorba kaşığı un
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr (1+1/4 su bardağı) et yada tavuk suyu
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 tutam kekik
1 defne yaprağı

Orta boy bir tencerede salamları, orta ateşte devamlı karıştırarak 5 dakika kadar kızartınız.
Delikli bir kepçe ile salamları tencereden alıp, yağlarının süzül-mesi için bir kâğıt peçetenin üstüne bırakmız.
Ateşi yükseltiniz. Tereyağı tencereye koyup, yağ kızınca soğanları ekleyiniz. Arada bir karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pem-beleşinceye kadar kızartınız.
Tencereyi ateşten alınız. Delikli bir kepçe ile soğanları çıkarıp salamların yanma koyunuz. Tahta kaşık kullanarak unu, tuzu ve biberi tencereye koyup, meyane kıvamına gelene kadar karıştırınız; et yada tavuk suyunu, devamlı ka-
nştırarak yavaş yavaş ekleyiniz. Baharat torbasını, soğan ve salamları koyup tencereyi tekrar a-teşe oturtunuz. Devamlı karıştırarak kaynatınız. Bezelyeleri ekleyip ateşi kısınız. Tencerenin kapağını kapayıp 6-8 dakika, bezelyeler yumuşayana kadar, arada bir karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, bağlı olarak koyduğunuz baharat torbasını çıkarıp atınız; yemeği servis tabağına aktararak hemen servis ediniz

Not: Fransız usulü bezelye, ızgara bonfile, rosto ve kuzu etiyle servis edilebilir.


FRANSIZ USULÜ BEZELYE

savran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36
Şehir: sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc8766
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
2,474 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
500 gr. taze bezelye - 100 gr. margarin - 1 çorba kaşığı un - 2 soğan - 1 demet maydanoz - 1 baş yeşil salata - 1 tutam tuz -1 tutam şeker.

YAPILIŞI: Bezelyeyi yıkayın. Yeteri kadar su ile bir tencereye koyun. Margarini ilâve ederek pişirin. Bezelyenin çok az suyu kalmalıdır. Bu sudan 3 çorba kaşığı alarak bir kaba dökün. Buna unu, ince kıyılmış veya rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve şekeri katın, karıştırarak çok hafif ateşte pişirin. Bu karışımı bezelyenin içine dökün. İnce ince kesilmiş yeşil salatayı da bezelyeye koyun. 3 dakika kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.






FRANSIZ BEZELYESI Tarifleri Charlot Tarifleri



(6 adet FRANSIZ BEZELYESI 174,392 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort