3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı frambuaz
Şekerden 1 yemek kaşığı kadar ayırarak, kalanı yumurtalarla birlikte çırpma teli ile çırpın.
Unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Krema ve sütü ekleyip güzelce karıştırın.
Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyerek karışıma ekleyin.
25 cm'lik kalıbı tereyağı ile yağlayıp ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
Frambuazları kalıbın içine dağıtın.
Karışımı kalıba dökün ve yayılmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
250 gr taze frambuaz
3 adet yumurta
100 gr toz şeker
1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
100 gr un
200 ml süt
100 ml krema (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Üzeri için pudra şekeri
Fırını 180°C’ye (fanlıysa 160°C) ısıtın. Fırın kabınızı tereyağıyla yağlayın ve hafif un serpin.
Yumurtaları şeker ve vanilinle çırpın.
Un ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
Süt ve kremayı ekleyip tekrar karıştırın.
Karışımı fırın kabına dökün, frambuazları üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Ilık ya da soğuk servis edin, üzerine pudra şekeri serpin.