| 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2158 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
 3,480 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 paket eti burçak
 150 gr margarin
 1 bardak katı yoğurt
 1 su bardağı toz seker
 3 yumurta
 1 paket vanilya
 1 kutu krem peynir
 2 paket donmuş framboaz
 2 bardak vişne suyu
 2 çorba kaşigi nişasta
 
 Bisküvileri blendirda ezin. 150 gr. eriyen margarin ile karıştırın ve yuvarlak tart kalıbına yayın. 1 bardak yoğurt, 1 bardak şeker, 3 yumurta, 1 paket vanilyayı iyice çırpın sonra krem peyniri ilave edin, bisküvilerin üzerine bu karışımı dökün ve fırında 25 dk. pişirin. Diğer tarafta 2 paket framboazı çırpın, 2 bardak vişne suyu, 2 çorba kaşiği şeker , 2 çorba kaşiği nişastayı pişirin. Fırından çıkarttığınız tart soğuyunca pişirdiğiniz karışımı üzerine dokün, en az 24 saat dolapta bekledikten sonra servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "finito" tarafından gönderildi. 18.01.2021
 
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | toprakana Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.07.2016
 Mesajlar: 42
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118889 Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2016
 1,464 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Çiğdem Çağdaş
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 2 su bardağı süzme yoğurt
 1 kutu çiğ krema
 1 paket labne peynir
 2 paket vanilya
 2 çorba kaşığı mısır nişastası
 1 limon kabuğu rendesi
 2 çorba kaşığı limon suyu
 1,5 paket tahıllı bisküvi
 50 gr eritilmiş margarin
 Sosu için:
 Dondurulmuş frambuz
 
 Bisküviler robotta un haline getiriliyor. Sonra erimiş margarin ile karıştırarak kelepçeli kalıbın dibine, elinle bastıra bastıra bisküvi tozu döşeniyor. Diğer malzemeler de karıştırılıp üstüne dökülüyor. 180 derecede daha önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişiriliyor. Cheesecake 3 saat yerinden oynatmadan bekletiliyor. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletiliyor. Erimiş frambuaz rondodan geçirilerek cheesecake üzerine koyularak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140511 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
 911 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 yumurta
 150 gr. margarin (yumuşamış)
 2,5 su bardağı un
 3/4 su bardağı şeker
 1/2 paket kabartma tozu
 Kreması için:
 1 paket labne peyniri (200 gr.)
 1 paket krem şanti
 3/4 su bardağı süt
 3 yaprak jelatin
 1/2 su bardağı su
 200 gr. frambuaz (taze veya dondurulmuş)
 
 Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini,yumurtayı,şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. 25-30 cm. çapındaki kelepçeli kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru 180 derece ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirip fırından alarak soğutalım. Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Labne peynirini ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantileri sütte çırparak koyulaştıralım ve labneleri kremaya ekleyip karıştıralım. Jelatinleri kırıp sıcak su içinde eritelim ve soğutalım. Jelatinli sıvıyı da kremaya ekleyerek mikserle yarım dk. daha çırpalım. Kremanın içine frambuazları ekleyip karıştırarak kremayı kalıptaki cheesecake'in üzerine yayalım. Kremanın üzerini spatula ile düzeltelim ve frambuazlarla süsleyelim. Cheescake'i buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | alfa&beta Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.04.2019
 Mesajlar: 40
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142673 Gönderme Tarihi: 12.May.2019
 731 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 Tartı için:
 1 paket tart jölesi
 30 adet bisküvi
 1 tatlı kaşığı tarçın
 3 yemek kaşığı margarin
 Kreması için:
 1 paket krem şanti
 3 adet yumurta
 1 limonun rendesi
 2 yemek kaşığı toz şeker
 1 paket labne peynir ya da 500 gram tuzsuz lor peyniri
 1 bardak süt
 1 paket frambuaz
 1 paket vanilya
 
 Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip yağı eritin. Bisküvilere tarçın ilave edin. Sonra da yağı ilave edin ve bisküvileri hamur haline getirin. Hamuru tart kalıbına yayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin.
 Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarıların içine 1 limon suyu, 1 limon rendesi, toz şeker ve labne peyniri koyup çırpın. Yumurta beyazının içine 1 tutam tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın. Önce krem şantiyi sarıların içine karıştırın, sonra kar haline gelmiş yumurta beyazlarını yavaş yavaş bu karışıma boşaltın. Tart kalıbına dökün, buzdolabında 3 saat bekletin. Frambuazlarla süsleyin.
 Tart jölesini 1 çay bardağı sıcak su ile eritip cheesecake'in üzerine dökün.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | damat bey Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.10.2019
 Mesajlar: 39
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147872 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2020
 677 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tartı için;
 2 paket yulaflı bisküvi
 1 tatlı kaşığı tarçın
 100 gram tereyağı
 Yarım çay bardağı süt
 Kreması için:
 1 paket krem şanti
 3 adet yumurta
 2 yemek kaşığı toz şeker
 1 paket labne peynir
 3 yemek kaşığı un
 1 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 Üzeri için:
 1 paket tart jölesi
 1 paket frambuaz
 
 Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip derin bir kaseye alın.
 Üzerine eritilmiş tereyağı ve tarçın ilave ederek bisküvileri hamur haline getirin.
 Hamuru tart kalıbına yayın. Buzdolabında dinlendirin.
 Labne peynirini ve krem şantiyi ayrı kaselere alarak çırpın.
 Daha sonra labne peynirini, krem şantinin üzerine ekleyin. Şeker ilave edip tekrar çırpın.
 Yumurtaları da tek tek ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar daha çırpın.
 Unu ve vanilyayı da ilave edip krema karışımını tart kalıbına dökün.
 Fırına verip 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin.
 Pişince soğumaya bırakın.
 Tart jölesini 1 çay bardağı sıcak su ile eritip cheesecake'in üzerine dökün.
 Frambuazlarla süsleyip buzdolabında dinlendirin.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | beyaz ay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.12.2019
 Mesajlar: 30
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151580 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2020
 1,828 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr labne peyniri
 1 paket krema
 1,5 su bardağı toz şeker
 4 yemek kaşığı un
 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
 1 paket vanilya
 Tabanı için:
 1 paket yulaflı bisküvi
 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
 1/2 çay bardağı tereyağı
 1 kaşık şeker
 Sosu için:
 250 gr frambuaz
 5 yemek kaşığı şeker
 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
 1 su bardağı su
 1 paket vanilya
 
 Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
 Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
 Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.
 Labne peyniri ayrı bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.Kremayı da aynı şekilde ayrı bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide aynı kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
 Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz. En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz. Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
 Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz.
 Ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz. Ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161574 Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
 398 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket incirli bisküvi
 125 gram margarin
 90 gram bitter çikolata
 1 paket vanilyalı creme ole
 1 paket labne peynir
 Bir buçuk su bardağı süt
 1 paket meyveli sos
 200 gram frambuaz
 
 Bisküvileri robottan geçirin. Margarini eritin. Çikolatayı da benmari usulü eritin. Hepsini karıştırın. Bir kek kalıbının dibine bu malzemeyi iyice bastırarak yayın. Creme ole'yi (Creme ole, piyasada bir markaya ait olarak satılan malzemenin adıdır) üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ardından labne peyniri katın. Bisküvilerin üzerine bu karışımı yayın. Üzerine frambuazları dizin. En son, üzerindeki tarife göre hazırladığınız meyveli sosu (piştikten sonra soğutulmuş) gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161855 Gönderme Tarihi: 16.Arl.2021
 415 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı için:
 1 paket yulaflı bisküvi
 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
 1/2 çay bardağı tereyağı
 1 kaşık şeker
 Peynirli üst kısım için:
 2 paket pınar labne
 1 paket sıvı krema
 1/2 su bardağı şeker
 1 yumurta
 1 kaşık un
 1 paket vanilya
 Frambuaz sosu için:
 1 su bardağı frambuaz
 1 çay bardağı toz şeker
 1 çorba kaşığı nişasta
 1/2 çay bardağı su
 
 Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da margarin ile yağlayın. Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın.
 Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün. Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Frambuazlı Cheesecake | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170632 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023
 319 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Süzme Yoğurt 1 Su Bardağı
 Krem Peynir 250 Gram
 Toz Şeker 1 Su Bardağı
 Yumurta 3 Adet
 Margarin 150 Gram
 Vanilya 1 Paket
 Buğday Nişastası 2 Çorba Kaşığı
 Vişne Suyu 2 Su Bardağı
 Yulaflı Bisküvi (gram) 2 Adet
 Dondurulmuş Frambuaz 500 Gram
 
 İlk önce cheese cake için çember kalıbı hazırlıyoruz, COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı’nın ortasına yerleştirdiğiniz çember kalıbın etrafında kalan yağlı pişirme kağıdını çemberin kenarlarına doğru katlayın. Daha sonra yaklaşık 40 cm’lik COOK Alüminyum Folyo’nun üzerine, yağlı kağıt ile çevrelediğiniz çemberi yerleştirin ve aynı işlemi tekrar uygulayarak folyoyu çemberin kenarlarına sıkıştırın.
 İç malzemeyi hazırlarken ilk önce taban için margarini tencerede eritin. Bu sırada bir kabın içine önce yoğurdu, bir bardak şekeri, ve üç yumurtayı ekleyerek çırpın. Şekerin erimesini sağlayın ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra krem peyniri de ekleyerek iyice çırpın.
 İnce kırılmış bisküvileri bir kaba boşaltın ve eriyen margarini bisküvinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bu karışım kekin tabanını oluşturacak. Bisküvileri ezerek iyice karıştırmanız yağ ile karışarak sıkılaşmasını ve üzerine ekleyeceğimiz sıvı malzemenin alta geçmesini engelleyecektir.
 Hazırladığınız bisküvi ve margarin karışımını çemberin içine dökün, eşit derecede yayıldığından emin olarak ve iyice bastırarak kabın şeklini almasını sağlayın. Daha sonra üzerine hazırladığınız iç malzemeyi döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
 İlk önce bir tencereye frambuazları koyun ve üzerine iki çorba kaşığı kadar şeker ilave edip biraz katılaşmasını sağlayın. Bir diğer kapta iki bardak vişne suyu ve buğday nişastasını karıştırıp frambuaz karışımına ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenme işlemini fırından çıkardığınız kek karışımına da uygularsanız kek kalıptan daha kolay çıkacaktır.
 Çember kalıptan çıkardığınız keki alüminyum folyo ve yağlı pişirme kağıdından ayırıp, üzerine hazırladığınız sosu döküp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |