Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31) 
 lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
      | 
 
| 
 | 
 
  
    |   | 
    Sayfa:   « Önceki  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Sonraki »
  | 
      | 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 | 
 
İtalyan Makarna Çeşitleri
 
 
Şekillerine göre İtalyanca ad alıyor. Biz çubuk, fiyonk, mantı, erişte gibi isimler veriyoruz onlar aşağıdaki isimleri vermişler.
 
 
Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır.
 
 
Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur. Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur.
 
 
Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur.
 
 
Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makamasıdır; her sosa uyum sağlar.
 
 
Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar.
 
 
Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur. Sosta kullanılan iri malzemeleri tutar.
 
 
Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur.
 
 
Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir.
 
 
Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur.
 
 
 
 | 
 
 
 
 | 
 
  
    | Sayfa:   « Önceki  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Sonraki » | 
   
 
 
 
  |