2 adet doğranmış soğan
 
200 gr kıyma
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
2 yemek kaşığı margarin
 
300 gr makarna
 
1 çay bardağı konserve mor fasulye
 
1 çay bardağı domates sosu
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
Tuz
 
 
Makarnayı haşlayıp süzün.
 
Tavaya margarin koyun, kıyma, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
 
Mor fasulye, domates sosu, su, toz biber, kimyon ve tuz ekleyin ve 15-20 dakika pişirin.
 
Pişmiş makarnayı ekleyin ve karıştırın.
 
En üste kaşar rendesini dökün, kapağı kapatın, kaşar eriyene kadar kaldıktan sonra ocağı kapatın.
 
 
 
  
 |