|
Fiyonk Tatlısı |
|
şanverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc130840
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2017
804 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Çorba Kaşığı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su bardağı Un
1 Su bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Kızartmak İçin:
Kararında Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
1 Dilim Limon
2.5 Su bardağı Su
4 Su bardağı Toz Şeker
Suyu, şekeri, limonu tencereye alıp 5 dk. kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alıyoruz ve telle çırpıyoruz. İçine irmiği, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Oklavayla yarım santim kalınlığında açıyoruz. Bıçakla dört parmak eninde şeritler kesiyoruz. Şeritleri iki parmak mesafesinde kestikten sonra iki ucundan sıkıştırarak fiyonklar yapıyoruz. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra bol kızgın yağda tavanızın aldığı kadar miktarlarda kızartıp havlu kâğıt üzerine alıyoruz. Soğumuş şerbete atıp 3-4 dk. bekletip servis tabağına çıkartıyoruz. Üzerine yeşil fıstık serpip ılık ılık servis ediyoruz.
|
Fiyonk Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128325
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2017
1,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
8 çay bardağı un
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Şerbeti için:
800 g toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Toz Antepfıstığı
İri kırılmış ceviz
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk şekli verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz antepfıstığı ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.
|
Fiyonk Tatlısı |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4007
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
5,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Su Bardagi Su
2 Su Bardagi Un
3 Çorba Kasigi Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardagi Sivi Yag
Serbeti Için:
2,5 Su Bardagi Seker
2,5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Tencereye bir buçuk bardak suyu alip kaynatalim.Içine margarini ekleyelim. Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim. Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardagi unu ilave edip hizla karistiralim. Sürekli karistirarak hamurlasip koyu bir kivama gelmesini saglayalim. Kasik hamurun içinde zor dönmeye basladiginda hamuru ateten alalim ve sogutalim. Içine yumurtalari teker teker kirip yoguralim. Hamuru krema torbasina azar azar doldurup ilik sivi yagin içine istedigimiz sekilde sikalim.Atesin altini açip hamurlari arkali önlü kizartalim. Serbeti için suyu, sekeri ve limonu kaynatalim. Serbet yogun bir kivama geldiginde atesten alalim. Hamurlari yagdan çikarir çikarmaz önceden hazirlayip soguttugumuz serbete atalim. Serbeti emen tatlilari hemen servis tabagina alalim.
|
|