| 
 
 
 | 
Fıstıklı Tavuk Galantin | 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15318 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
3,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
GALNTINE DE VOLAILLE PISTACHEES
 
 
1 adet yarka  1.250 gr. civarında 
 
500 gr. dana eti sinirsiz (buttan veya sokumdan)
 
1 yumurta 
 
1/2 tatlı kaşığı tuz 
 
3 adet tane karabiber 
 
Az fesleyen 
 
1/2 adet defne yaprağı
 
2 adet tavuk ciğeri
 
 
Pilicin karın boşluğunu yırtmadan sırtından boydan boya bel kemiğini keserek içini ve bütün kemikleri çıkarınız
 
Pilici düz bir satıha derisinin üzerine yayınız
 
Yumurta hariç diğer bütün malzemeyi iki üç defa ince aynalı et makinasından geçirip bir kaba koyup buzdolabında veya buz üzerinde iyice soğutunuz
 
Çünkü makina eti ısıtabilir
 
Sonra yumurtayı ilâve edip ağaç bir spatula ile üç dört dakika karıştırınız
 
Bütün harcı tavuğun enine ortasına boydan boya yuvarlak bir şişe gibi yerleştirip tavuğu harca sarınız
 
Sonra yanmaz alüminyum kâğıdın altına üç dal maydanoz koyup tavuğu koyunuz ve iki defa yanmaz kâğıda sarıp kâğıdın uçlarını elinizle dürüp kapatınız
 
Kâğıdı yırtmadan sicimle bir kaç yerinden bağlayıp bir tencereye koyunuz
 
Üzerini üç parmak aşıncaya kadar su koyup aşağı bastırması için üzerine bir tabak kapatınız
 
Bir kere kaynadıktan sonra ağır ağır kaynatarak kırkbeş dakika bir saat pişirip ateşten alınız
 
Sudan çıkarıp beş altı saat sonra buzdolabında soğuyunca dilim dilim kesip servis yapınız
 
 
 
 
Fotoğraf "varlı" tarafından gönderildi. 01.06.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |