| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fıstıklı Humus | 
 
  | 
sucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99382 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2014 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı haşlanmış nohut
 
3 diş sarımsak
 
1 su bardağı tahin
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 limon suyu
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
 
Mutfak robotuna yeni haşlanmış sıcak nohudu ve haşlama suyundan bir su bardağı suyu ekleyip püre haline getirin. İçine tahin, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ezilmiş sarımsak, kimyon, tuz ve pul biberi ekleyip kıvamına bakın. Gerekirse biraz daha üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Servis tabağına alın. İstenirse, zeytinyağında dolmalık fıstıkları ve acı salçayı kavurup humusun üzerine gezdirin ve servis yapın.
  
 | 
 
Fıstıklı Humus | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154651 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
4 yemek kaşığı tahin
 
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı limon suyu
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Arzuya göre pastırma dilimleri veya dolmalık fıstık
 
Tereyağı veya zeytinyağı
 
Pul biber veya kırmızı toz biber
 
 
Haşlanmış nohudun kabuklarını soyun.
 
Nohutları mutfak robotuna alıp üzerine haşlama suyundan çok az ekleyip robotta püre haline gelinceye kadar çekin.
 
Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, 1 Türk kahvesi fincanı nohudun haşlama suyu, sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin. (Kıvamı koyu olursa kıvam açmak için çok az daha haşlama suyundan ekleyebilirsiniz).
 
Humusu servis tabağına alın.
 
Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ile süsleyebilirsiniz veya kırmızı toz biber ya da ince kıyım maydanoz kullanabilirsiniz.
 
Arzu ederseniz birkaç adet pastırma dilimini veya biraz dolmalık fıstığı yağda çevirin
 
Önce yağını humusun üzerine gezdirin, daha sonra pastırma dilimlerini sıralayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fıstıklı Humus Tarifleri Salatalar
 | 
 
 
 
 |