|
Fıstıklı Çorba |
 |
Mubi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc426
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2005
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. fıstık içi
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2 litre etsuyu
tuz
Fıstık içini kaynar suya atıp 1 dakika kaynatarak hemen çıkartarak suyunu süzün. Sütle birlikte bir misere koyarak iyice karıştırın. Fıstık tamamen süte karışarak yok olsun. Bu karışımı bir tencereye alıp unu katarak karıştırın. Başka tencerede etsuyunu ve tuzu kaynatıp fıstıklı sütü ağır ağır yedirin ve 15 dakika kaynatın.
Afiyet Olsun
|
Fıstık Çorba |
 |
sinan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13214
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için :
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon
Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
Yemeğin Tarifi
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.
|
Fıstıklı Çorba |
 |
bronz
Aşçı

Kayıt: 01.10.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc111876
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2015
1,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Nane, kırmızıbiber
3 çorba kaşığı antepfıstığı ve çiğ badem
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış buğdayı ve suyu koyup kaynatın. Yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Fıstık ve bademleri tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
|
|