|
Fish & Chips |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124399
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2017
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
En ünlü İngiliz yemeği olan Fish&Chips yağda kızartılmış balık ve yanında servis edilen patates kızartması ile basit gibi görünse de doğru yerde yediğiniz takdirde unutamayacağınız lezzetlerden biri olacaktır.
|
Fish and Chips |
|
beeebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130365
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
1,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
4 dilim mezgit ya da başka beyaz etli bir balığın filetosu
½ su bardağı mısır unu
½ su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı maden suyu
1 adet yumurta
4 adet patates (Parmak parmak dilimlenmiş)
Kızartmak için sıvı yağ
Mısır ununu, beyaz unu ve tuzu bir tabakta karıştırın. Başka bir tabakta yumurtayı çırpın ve üzerine maden suyunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımın üzerine un karışımının yarısını boşaltın ve iyice karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın. Balık filetolarını önce un karışımına bulayın, sonra da yumurtalı karışıma batırarak etrafını kaplayın ve kızgın yağda pişmeye bırakın. Önce bir tarafını orta yüksek ateşte yaklaşık 7 dakika boyunca, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın, daha sonra diğer tarafını çevirerek bu tarafını da aynı şekilde 7 dakika kızartın ve tavadan alın.
Derin bir tencerede kızdırdığınız yağın içine patates dilimlerini atın, 4 5 dakika kadar kızartın, sonra tencereden dışarı, bir peçetenin üzerine alarak yağını emdirin ve 10 15 dakika kadar hafifçe soğumasını bekleyin. Soğumuş olan patatesleri tekrar kızgın yağın içine atarak 7-8 dakika, rengi altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve tencereden alın.
Balığı, yanında patates dilimleri ve haşlanmış bezelye ile servis edin.
|
Fish in Chips |
|
müfettiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128123
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2017
1,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. fener balığı filetosu
50 gr. nişasta
1 orta boy patates
10 adet maydanoz yaprağı
Yarım salatalık
3 yemek kaşığı tartar sos
Patatesi soyun ve ince ince şeritler halinde kesin. Balıkları nişastaya bulayın. Soyulmuş patates şeritlerini nişastaya yatırılmış balık filetosuna sarın. Kızgın yağda yaklaşık beş dakika kızartıp dilimleyin, üzerine bir çay kaşığı tartar sos koyun. Dilimlediğiniz salatalık ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.05.2024
|
Fish and Chips |
|
sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc153219
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
400 gram fileto mezgit
2 adet orta boy patates
Kaplama harcı için:
1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Tartar sos için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 demet dereotu
1/4 çay kaşığı tuz
Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.
Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.
Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.
Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin.
|
Fish and Chips |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159964
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2021
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 1 su bardağı
Morina ya da Mezgit 250 g
Karabiber 1 çay kaşığı
Patates 4 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Süt 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Bitkisel Yağ (kızartma için) 1 lt
Soğuk su orta boy kase patates yerleştirin. Ayrı bir orta boy karıştırma kabında un, kabartma tozu, tuz, ve karabiberi karıştırın. Süt ve yumurta ilave edin. Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımı 20 dakika bekletin. 175 derecede büyük bir tencerede veya elektrikli fritözde yağı ısıtın. Patatesler kızgın yağda kızartılır. Kızarınca kağıt havlu üzerine patatesler alınır. Sonra aynı yağda harca bulanmış balıkları kızartın. Sonra onları da kağıt havluya çıkarın. Daha sonra patatesle birlikte balıkları servis ediniz.
|
Fish & Chips |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165805
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo mezgit fileto
2 adet patates
Sıvı yağ (kızartmak için)
Kaplama Harcı:
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
2 adet yumurta
200 ml maden suyu
Yarım su bardağı süt
Birer tutam karabiber ve tuz
Tartar Sos:
4 adet salatalık turşusu
Yarım demet dereotu
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
İngiliz mutfağına ait olan fish&chips’i hazırlamak için ilk olarak kaplama harcını hazırlamalısınız. Bunun için unu, mısır nişastasını, yumurtayı, maden suyunu, sütü, tuzu ve karabiberi genişçe bir kaba aktarın. Harcınız pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırma yapın. Dilerseniz mikserle çırpma işlemi yapabilirsiniz. Böylece harcınız daha kısa sürede kıvam alır.
Mezgit filetonun derisini ve kılçık alanlarını temizleyin. Sonrasında parmak biçiminde kesin.
Patateslerin kabuklarını temizleyin ve uzun olacak şekilde doğrayın. Suya tutup, bir bez ile kurulama yapın ve kenara alın.
Sıvı yağı ikiye bölüp, farklı iki tavada kızdırın. Mezgit filetoları, harca bulayın ve iyice kızartın.
Diğer tavada patatesleri kızartın.
Balıkları ve patatesleri kağıt havlunun üstüne alın. Yağını bırakana kadar ortalama 3-4 dakika kadar bekletin.
Bu sırada tartar sosu hazırlayın. Salatalık turşusunun uç bölümlerini temizleyin. Ardından küp biçiminde doğrayın. Kapari çiçeklerini ve dereotunu doğrayın. Mayonezi, süzme yoğurdu, limon suyunu, tuzu ve doğranmış bütün malzemeleri bir kasede karıştırın.
Kızarmış mezgit fileto ile patatesleri geniş bir servis tabağına aktarın. Yanına tartar sosu da ilave edin. İsteğe göre yeşillikler ile süsleyip, servis yapın.
|
Fish & Chips |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170440
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Ayçiçek Yağı 0.5 Litre
Un 1 Su Bardağı
Mısır Unu 3 Çorba Kaşığı
Levrek 4 Adet
Kabartma Tozu 0.5 Paket
Maden Suyu 1 Su Bardağı
Balıkların temizlenmiş, kılçıkları çıkarılmış ve derisi yüzülmüş olmalı.
Filetoları ince uzun (1 parmak boyu) kesin.
Tuz, kabartma tozu, mısır unu ve 5 dolu yemek kaşığı unu karıştırın. İçine yavaşça sodayı dökerken unu karıştırın.
Cıvık bir hamur hazırlayın. Üstüne kapatıp 15 dakika bekletin.
Derin kızartma tenceresinde bol yağ kızdırın.
Balıkları artan una bulayın. Sonra sosa batırın. Fazla sosunu akıtıp balığı kızgın yağa bırakın.
4–5 dakika balıkları bu şekilde kızartın. Arada balığı çevirin ki her tarafı kızarsın.
Pişen balığı delikli kepçeyle yağdan çıkarıp havlu kağıt üzerine koyun. Yağı emilince servise tabağına alıp elma dilimli patates ile servis edin.
|
Fish and Chips |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177966
Gönderme Tarihi: 29.May.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet balık filetosu (örneğin, morina veya alabalık)
4 adet büyük boy patates
1 su bardağı un
1 su bardağı bira (tercihen ale veya lager)
2 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz ve karabiber
Kızartma yağı (tercihen ayçiçek yağı)
Patatesleri soyun ve yıkayın. Daha sonra uzun şeritler halinde kesin ve kurulayın.
Bir tencerede kızartma yağını kızdırın. Patatesleri kızartın ve altın rengi alana kadar pişirin. Ardından kızartma kağıdı üzerine alarak fazla yağını süzün. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Balık filetolarını yıkayın ve kurulayın. Tuz ve karabiber serpip kenara alın.
Bir kasede un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. Daha sonra bira ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Balık filetolarını bu karışıma batırın ve ardından kızartma yağında altın rengi alana kadar kızartın. Yaklaşık 4-5 dakika pişirin ve fazla yağını süzün.
Kızarmış balık filetolarını patates cipsi ile birlikte servis yapın. İsteğe göre limon dilimleri ve soslar ile servis edebilirsiniz.
|
Fish & Chips |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178114
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet patates
500 gr fileto mezgit
Kaplama için:
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı süt
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle kaplama harçı için tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kılçık ve deri kısımları ayıklanmış mezgit balıklarını ince ince dilimleyin. Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri parmak şeklinde ince ince doğrayın. İki ayrı tavaya sıvı yağı eşit miktarda koyarak kızdırın. Balıkları kaplama harcına batırın ve kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Patatesleri ise diğer tavada altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün. Fish and chipsi, sıcak olarak servis edin.
|
|