| 
 | 
| Firkiye (Mardin) | 
|  | yeni gelin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.09.2012
 Mesajlar: 70
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80126 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
 3,960 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg iri kuşbaşı
 1 kg badem çağlası
 1 çorba kaşığı salça
 6 adet taze soğan
 1 demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet limon
 Köfte için:
 300 gr kıyma
 1 çorba kaşığı pirinç
 1 çorba kaşığı ince bulgur
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 
 Et tencereye konur, kendi suyuyla kısa süre kavrulur sonra tereyağı eklenir. 10 dakika kadar pişirlir. Salça, 4 su bardağı su, tuz eklenir. Yarım saat kadar haşlanır. Bu arada köfte malzemesi yoğrulur. Misket kadar köfteler yuvarlanır. Kaynamakta olan yemeğe çağla ve köfteler atılır. 10 dakika sonra iri doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, pul biber katılır. Kapak kapatılır. 5 dakika sonra limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır.
 
 
 | 
| Firkiye (Mardin) | 
|  | akın tay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.12.2016
 Mesajlar: 35
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc127951 Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2017
 3,718 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mardin Müze Müdürlüğü
 
 1 kg kuzu eti
 Yarım kg çağla
 Yarım kg kabak
 Yarım kg yeşil soğan
 2 limon
 Maydanoz
 
 Et ve çağla ayrı ayrı haşlanır.
 Çağlalar haşlanmadan önce içlerindeki bademler çıkarılır ve üzerlerine sıcak su eklenerek haşlanır.
 Haşlanan çağlalar süzülür ve çağlaların yarısı sıvı yağ eklenerek kavrulmuş olan etlerin üzerine eklenir.
 Daha sonra üzerine küp küp kesilmiş kabaklar eklenir ve tuzu atılarak kavrulur.
 Ardından üzerlerine su eklenip haşlanmaya bırakılır.
 Çağlanın diğer yarısı da süzgeçte ezilip suyu çıkartılarak yemeğe eklenir.
 Süzgeçte kalan badem süzgeçle birlikte tencerede bırakılır böylece bademin aromasını yemeğe bırakması sağlanır.
 Yeşil soğan da eklenerek tencerenin kapağı açık kalacak şekilde yemek pişmeye bırakılır.
 Bu sırada soğanlar karıştırılmaz sadece yemeğin üzerine eklenir ve piştikten sonra karıştırılır.
 Pişen yemeğe limon ve maydanoz eklenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Firkiye (Mardin) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184899 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2025
 26 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Badem, parça et, taze bakla, salça, isteğe göre güveçte pişiriliyor.
 Yeşil soğan, maydanoz ve sarımsak da konuluyor.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |