|
Fırınlanmış Domates Çorbası |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13212
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (6 KİŞİLİK)
6 adet dolmalık kırmızıbiber
8 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 dişsarımsak
4 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün.
Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Yanmamasın dikkat ederek kavurun. Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın.
Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Isıtıp servis yapın.
|
Fırınlanmış Domates Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133230
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet domates, dörde bölünmüş
1 büyük kırmızı biber, temizlenip kesilmiş
2 orta boy sarı soğan, soyulmuş ve dörde bölünmüş
Sızma zeytinyağı
6 diş sarımsak, soyulmamış
2 - 3 bardak sebze ya da tavuk suyu
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1/4 çay kaşığı kırmızı biber
Parmesan peyniri, rendelenmiş
Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın kağıdı serili tepsi içine domates, kırmızı biberleri ve soğanı ve sarımsağı yerleştirin. Sarımsak haricindekileri yağlayıp karabiber ve tuz serpin.Yaklaşık olarak 45 dakika sebzeler yumuşayana soğanlar iyice pişene kadar bekleyin. Pişen sebzelerin hepsini çorba tenceresine alın. Blendırda öncelikle bir bardak sıcak tavuk suyu veya sebze suyu ile geçirin. Çorbanızın kıvamına göre su eklemesi yapın. Kaynayınca altını kapatıp baharatını ayarlayın.Üzerine minik küpler halinde kestiğiniz kızarmış ekmeklerle veya peynir rendesi ile süsleyip servis edin.
|
|