|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
hüseyin01
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc42065
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009
4,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
8 ince dilim kızarmış ekmek
1 su bardağı süt
Tuz
Kırmızı biber
Kızarmış ekmek dilimlerini 1 dakika kadar süte batırıp yumuşatın. Bir tepsiyi yağlayıp, ekmek dilimlerini tepsiye yanyana dizin. Yumurta aklarını sarılarından ayırıp, çırpın. Yumurta akına tuzu katıp, bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün. Her ekmek diliminin ortasını bastırarak bir çukur açın ve yumurta sarılarını buralara koyun. Sıcak fırında 15 dakika pişirip hemen servis yapın.

|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
cez
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102808
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2014
1,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim bayat tost ekmeği
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 dilim beyaz peynir
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Peynir ezilir. Yumurta, yoğurt, yağ eklenir, iyice çırpılır. Ekmek dilimleri bu karışıma bulanır. Pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına dizilir. 190 derece sıcak fırına verilir. Kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 02.06.2022
|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157386
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
744 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
2-3 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dilim kaşar peyniri rendesi
10 dilim bayat ekmek
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Yumurtaları kırın, kaşar harç tüm malzemeleri iyice çırpın.
Kaşarın yarısını koyun ve dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
En son kaşlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin.

|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165511
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
281 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet bayat ekmek
5 yumurta
1/2 (yarım) su bardağı süt
Tuz
1/2 (Yarım) su bardağı ince rendelenmiş kaşar
Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Ekmekleri yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimleyelim. Tek tarafını karışıma batırıp, fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.03.2024
|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc168041
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2022
353 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
6 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Ekmek dilimlerini yumurtaya bulayarak fırın tepsisine koyun. 180 derecede yumurta kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Ekmek dilimlerinin üzerine taze kaşarları yayarak, tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyince çıkarıp servise hazırlayın.

|
Fırında Yumurtalı Ekmekler |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170545
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Cheddar Peyniri 3 Yemek Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
Tereyağı 1 Çay Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Dilimli Tost Ekmeği 3 Dilim
Yumurtayı çırptıktan sonra kırmızı pul biber serpin.
Tost ekmeklerinin yüzünü yumurtaya batırın.
Tereyağı ile yağladığınız tabağın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
Fırında 10 dakika üzerleri kızarana kadar tutun.

|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177274
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilimlenmiş 1 adet ekmek (yaklaşık 15 dilim)
2 yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtaları az tuz ilavesiyle çırpın,
Sütü ekleyip çırpın,
Ekmek dilimlerini sosun içine arkalı önlü batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin,
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.

|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182290
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2025
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 tutam maydanoz
Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Uygun bir kaseye süt, sıvı yağ ve yumurtayı alıp iyice çırpın.
Kıydığınız maydanoz ve rendelenmiş kaşarı peyniri de ilave edin iyice karıştırın.
Dilimlediğiniz ekmeği sütlü karışıma bir çatal yardımıyla iki tarafını da batırın.
Yumurtalı ekmekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin üzerlerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
180° fırında üzelleri iyice kızarana kadar pişirin.

|
Fırında Yumurtalı Ekmek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183318
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim bayat ekmek (tercihen tost ekmeği ya da köy ekmeği)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
Maydanoz ya da dereotu (süsleme için)
180 dereceye ayarlanmış fırınınızı önceden ısıtarak pişirme sürecini hızlandırın.
Bir kaseye yumurtaları kırın.
Üzerine süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyip çırpın.
İyice karıştığından emin olun.
Her bir ekmek dilimini yumurtalı karışıma batırın ve her iki yüzeyinin de sıvıyı emdiğinden emin olun.
Karışımın artan kısmını da üzerlerine gezdirebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili ya da hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ekmekleri dizin.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.
Ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15–20 dakika kadar, üstleri kızarıp peynir eriyene kadar pişirin.
Fırından çıkan yumurtalı ekmekleri sıcak servis edin.
Üzerine doğranmış maydanoz ya da dereotu ekleyerek lezzet ve görüntü açısından zenginleştirebilirsiniz.

|
|